Jaa reseptisi Kotikokissa, voit voittaa Delicard-lahjakortin >>

Jaa reseptisi ja voita Delicard-lahjakortti >>

Mammutti-Puffet

Reseptiä katsottu 5 599 kertaa
3 annosta | Valmistusaika Alle 15 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
6 kpl pehmeitä vohveleita
1 l jäätelöä
125 g suklaata
mansikkahilloa
(hunajaa)

Ohjeet

Loppuiko pääruoka kesken? Jäikö vatsaan kolo? Iso Puffet täyttää kolon kuin kolon ja tuo suuhusi täyteläisen maun. Pahvia ja styroxia eli Valion Puffet-jäätelöä tämä jälkkäri muistuttaa vain etäisesti.

Aloita homma sulattamalla suklaa. Mikrossa sulattamalla koostumuksesta tulee inan toffeemaisempi, toinen vaihtoehto on täyttää kattila kuumalla vedellä ja laittaa lautanen sen päälle suklaineen.

Ota seuraavaksi kolme vohveleista ja levitä sulatettu suklaa vohveleiden koloihin sille puolelle mille mahtuu enemmän. Käytetään pehmeetä ja paksua vohvelia jossa on reikiä, myyvät niitä kuuden pakkauksissa. Suklautetut vohvelit voi halutessaan laittaa jääkaappiin jähmettymään. (Itse syön yleensä ekan sulana ja laitan kaks jäljelle jäävää viileeseen ja syön myöhemmin jähmeenä.)

Seuraavassa vaiheessa mansikkahillo levitetään jäljelle jäävien vohvelien koloihin, tai jos et tahdo nauttia kaikkia kerralla, niin ihan niin moneen kuin tarviit. Kuitenkin jos haluut ällömakeeta, niin voit lisätä mansikkahillon alle ohuita piirtoja pehmeää hunajaa.

Tässä vaiheessa kannattaa valmistella juomapuoli, eli oma suosikkini on joko Coca-Cola Light tai pehmeämpiin hetkiin pussitettu Traditional Afternoon Tea (nyt kaikki todelliset teen ystävät heristää).

Kun pöytä on katettu (maistuu muuten erilaiselta syötynä käsin kuin haarukoin ja veitsin), eli aivan viimeiseksi, on aika ottaa esiin mahdollisimman kylmässä säilytetty jätski. Oma suosikkini tässä on Valio, jonka jäätelöt jäilyvät hyvin kiinteänä huoneenlämmössä pitkään. Trio sopii oikein kivasti, joskin ihan perus vaniljakin on hyvää. Jätski leikataan poikittain kuuteen osaan, ja kootaan palapeli, eli suklautettu vohveli alle, kaksi palaa jäätelöä väliin ja päälle mansikka(hunaja)vohveli.

Lopuksi syödään ennen kuin jätski ehtii sulaa.


Kommentit