40 113
40 113

Suklainen kahvi-juustokakku

yli 24 h

Raaka-aineet

2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl leivinjauhetta
50 g mantelirouhetta
50 g hasselpähkinärouhetta
TÄYTE
5 liivatelehteä
150 g tummaa suklaata
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g MAITORAHKAA
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 dl vahvaa kahvijuomaa
koristeeksi
suklaastrosseliä

Jaa resepti

Ohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauho, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lisää jauhot siivilän läpi seokseen. Lisää taikinaan myös manteli- ja pähkinärouheet. Sekoita varovasti nostellen.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. Ota hieman jäähtynyt kakkupohja pois vuoasta ja pese vuoka. Peitä vuoan pohja leivinpaperilla ja laita kakkupohja siihen.

Liuota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä. Sulata suklaa mikrossa 30 sekunnin erissä ja sekoita välillä. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita keskenään maitorahka, tuorejuusto, jäähtynyt, sulatettu suklaa, sokeri ja vaniljasokeri. Nostele varovasti sekaan myös vaahdotettu vaniljakastike.

Purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne kuumaan kahviin. Lisää seos täytteen sekaan ohuena nauhana ja sekoita hyvin.

Kaada täyte kakkupohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään. Tarjolle tuotaessa koristele kakku suklaaströsseleillä.

Huom!Kuvan kakku on tehty 18 cm:n irtopohjakakkuvuokaan, jolloin täytettä jäi yli. Kannattaa tehdä kakku 24 cm:n irtopohjavuokaan.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään