7 220
7 220

Vaalea viettelys

20 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

POHJA:
200 g voita
4 dl sokeria
3 kpl kananmunia
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilijasokeria
6,5 dl vehnäjauhoja
50 g mantelijauhetta
2,5 dl Kermamaitoa
kuorrute:
100 g voita
250 g tomusokeria (1 dl = 60g)
2/4 dl Kermaa

Jaa resepti

Ohje

Pohja:

Vatkaa notkea voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon. Sekoita loput kuiva-aineet keskenään ja lisää vähitellen. Kaada joukkoon lopuksi kermamaito (esimerkiksi 2dl maitoa ja 0,5dl kermaa). Levitä taikina uuninpellille lastan avulla tasaisesti. Paista pohja 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Kuorrute:

Sekoita notkea, huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri keskenään. Lisää varovasti kermaa joukkoon. Varo ettei kuorrutteesta tule liian löysää! Levitä jäähtyneen pohjan päälle ja lisää vielä nonparelleja tai valkosuklaan murusia.

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Vaalea leipä 16.8.2022
  • 3 6 Vaalea banaanikakku
  • 0 0 My Vaalea currykastike kasviksilla
  • 14 0 Vaalea leipä
  • 5 5 Päärynäinen viettelys
  • 1 0 Vaalea nakkikastike

Kommentit

JaVe
Itselläni oli leivinjauhe lopussa, kun tätä tein. Lisäsin yhden ylimääräisen kananmunan taikinaan, lausuin uuniin laitettaessa "älä tule paha kakku, tule hyvä kakku"-loitsun ja nätisti pohja nousi. Kuorrutteeseen taidan laittaa vähemmän voita ensi kerralla, hiukan liikaa maistuu voin "jälkimaku" kuorrutteessa. Ja kannattaa antaa pohjan kärsivällisesti jäähtyä, itse hätähousuna laitoin sen aiemmin ja kuorrute ehti sulaa osittain. Varoitus: aikamoinen kaloripommi! :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään