2 991
2 991

Lohitarteletit

Raaka-aineet

täyte:
lohifileetä
katkarapuja
kurkkua
punainen paprika
lime
pippuria
suolaa
ruohosipulia
1 sitruuna
piirastaikina:
200 g vehnäjauhoja
hyppysellinen suolaa
100 g kylmää suolatonta voita
1 kananmuna kevyesti vatkattuna
2-3 rkl vettä
majoneesi:
1 keltuainen
2 tl dijonsinappia
1 1/4 dl öljyä
suolaa ja valkopippuria

Jaa resepti

Ohje

Poista fileepalasta ruodot ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Laita astiaan ja purista joukkoon limenmehu. Mausta hivenellä suolaa ja mustapippuria. Laita jääkaappiin raakakypsymään. Sekoita silloin tällöin.

PIIRASTAIKINA:

Nypi jauhot ja pieniksi kuutioitu voi sekaisin, kunnes seos on murumaista. Sekoita muna ja vesi ja kaada jauhojen joukkoon keskelle tehtyyn syvennykseen. Sekoita lastalla, kunnes taikinasta voi muotoilla pallon. (Varo liikaa sekoittamista.) Kääri taikina kelmun sisään ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

MAJONEESI:

Vatkaa keltuainen ja sinappi sileäksi seokseksi. Lisää öljy vähitellen kapeana nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla (varoen) ja valkopippurilla. Oma lisäys alkuperäiseen reseptiin: Purista joukkoon sitruunanmehua ja makeutta voit lisätä sokerilla.

TARTELETIT:

Kauli taikina noin 3 mm paksuksi. Laikkaa levystä sopivan kokoisia paloja, joilla vuoraat vuoat (halkaisija max. noin 12 cm). Peitä rypistetyllä voipaperilla ja pane painoksi esim. herneitä. Paista noin 8 minuuttia. Ota herneet ja paperi pois ja paista vielä parisen minuuttia, jotta pohja saa hieman väriä. Jäähdytä.

TÄYTE:

Poista kurkusta siemenet, liika neste ja kuutioi pieniksi. Kuutioi myös paprika. Kuivaa katkaravut. Sekoita loput täyteainekset lohipalojen joukkoon, mausta lisää tarvittaessa suolalla ja pippurilla sekä sitruunanmehulla. Sekoita joukkoon majoneesi. Lusikoi tartelettipohjille ja koristele ruohosipulilla. Tarjoile alkupalana (pieniä) tai sinänsä iltapalana (suurempia).

Samankaltaisia reseptejä

  • 8 8 Appelsiini-sitruunakakku
  • 0 0 Vuohenputki-parsapiirakka
  • 2 0 Kalkkunawrapit
  • 0 1 Parsalehikäiset ja ruohosipulikastike
  • 3 0 Mango & kookos minikakut
  • 4 6 Lounaskatkis 4.4.2017

Kommentit

Appa
Majoneesin ja piirastaikinan ohje kirjassa Kotikokki, piiraat ja pasteijat.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään