ISOÄIDIN SALAATTI

Reseptiä katsottu 46 981 kertaa
4 annosta | Valmistusaika Alle 15 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
lehti tai keräsalaattia
1/2 kurkku
2 tomaattia
KASTIKE:
2 kovaksi keitettyä munaa
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
1 rkl sinappia
2 rkl Rajamäen etikkaa
2 dl kuohukermaa

Ohjeet

SALAATTI:

Käytä mieluusti omasta kasvimaastasi saamia tuoreita salaatinlehtiä. Tehokasvatetut, etenkin ruukkusalaatit ovat valitettavan mauttomia. Jäävuori- eli ameriikansalaatti ei käy tähän reseptiin ollenkaan kovuutensa vuoksi!

Huuhtele salaatinlehdet. Nosta sitten pyyhkeen päälle ja anna veden valua pois, ettei salaatista tule vetistä ! Älä kuitenkaan käytä mitään salaattilinkoa, ettet pilaisi hentoja lehtiä ! Kevyesti voit hömpsytellä pyyhkeen sisällä. Revi lehdet salaattikulhoon, älä pilko veitsellä tai saksilla ! Kuutioi kuorittu kurkku pieniksi lohkoiksi ja asettele lehtien päälle. Kuutioi myös tomaatit ja lisää joukkoon.

KASTIKE:

Eroittele jäähtyneitten munien keltuaiset valkuaisista. Säästä valkuaiset. Muussaa keltuaiset haarukalla ja lisää sokeri, suola, sinappi ja etikka. Sekoita tasaiseksi. Vatkaa kermaa vähän, ei kuitenkaan vaahdoksi, koska etikka sakeuttaa sitä ! Lisää kerma etikkakastikkeen joukkoon ja sekoita varovasti tasaiseksi kastikkeeksi. (jos sakenee liikaa lorauta joukkoon hieman lisää kermaa.

Valuta tai lusikoi nyt salaatin päälle kastike ja koristele kuutioiduilla munanvalkuaisilla. Tarjoa heti.


Kommentit

metsänvartija
Tästä salaatti tuskin paranee !

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.