Lampaanpaistia pääsiäiseksi

Reseptiä katsottu 2 808 kertaa
Valmistusaika 2 - 3 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
1-2kg lampaanpaistia
1dl öljyä
6-8 valkosipulia
suolaa reilusti
3rkl herbamaretta
2tlk timjamia
punaviiniä puoli pulloa
0.5l lihalientä

Ohjeet

Lampaanviulu 1.5-2kg

Poista kalvot ja huuhtele jos tarpeen. Tee viillot valkosipulin kynsille ja upota kynnet 6-8 niihin. Hiero suolaa ja herbamaretta reilusti lihaaan. Hiukan päälle öljyä ja reilusti punaviiniä (Trivento Malbac Argentiina , http://alko.fi/tuotteet/fi/454497) niin että astian pohjalla on 2-3cm. Maunmukaan rosmariinia jos haluaa. Jääkaappiin maustumaan 15+ tuntia, kääntele välillä. Paista voissa pinta ruskeaksi, ja uuniritilälle ilman mitään folioita, alle vuoka johon rasva tippuu lämpö uuniin 125c. Valele pintaa muutamia kertoja vuokaan valuneella rasva lihaliemi seoksella (lihalientä n. 0.5l).Lihamittari kun näyttää 70 astetta pois uunista ja antaa kypsyä vielä hellanpäällä. Mainittu viini sopii myös ruokajuomaksi lammaspaistin kanssa.

Lihaliemen voi jättää pois jos marinaadissa vain muutamia tunteja. Jos 15 tuntia marinaadissa maku aika voimakas jota lihaliemi tasoittaa.

Huom: 2-3:lla valkosipulilla kannattaa aloittaa.

Sillä aikaa kun paisti kypsyy voit virittäytyä pääsiäistunnelmiin

http://cameraworks.fi/

valitse Sheeps ja nauti.


Kommentit

Linssilätty
Myöskin ylellä oli ohjelma Lampaanviulu loppui 2006, harmi hyvä ruokaohjelma. Ohjelmasta tuli uusintoja vuonna 2010 http://bit.ly/fjtnIJ

Arkiruoan ahertaja

Maukkaita ja edullisia reseptejä kiireiseen arkeen.