Pääsiäiskakku

Reseptiä katsottu 17 067 kertaa
6 annosta | Valmistusaika yli 24 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
4 munaa
1 ½ dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
3 rkl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
KOSTUKE:
1 appelsiinin mehu puristettuna
½ dl vettä
2-3 tl sokeria
Täyte:
100 g suolatonta voita
1 muna
1 rkl appelsiinimarmeloa
kuorrurus:
2 dl pölysokeria
n. 2 rkl appelsiinista puristettua mehua
(keltaista karamelliväriä, kaakaota)

Ohjeet

Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Jauhot ja leivinjauhe seulotaan yhdessä munavaahtoon, jota samalla varovasti käännellään. Seos kaadetaan tavalliselle valkoiselle käärepaperille pellille ja paistetaan hyvänlaisessa lämmössä nopeasti. Kypsä levy kumotaan sokeroidulle voipaperille. Torttu irtoaa hyvin voitelemattomasta paperista, kun paperi kastellaan tortun kumollaan ollessa haalealla vedellä märäksi sormea tai sivellintä apuna käyttäen.

Täytevoi vatkataan hyvin vaahdoksi, tähän lisätään vatkattu muna ja appelsiinimarmelo.

Paistettu torttulevy leikataan sopivan kokoisiksi palasiksi, alimmaksi vadille voi panna rikkinäisiäkin palasia. Alimmainen levy kostutetaan appelsiinimehulla ja puolet täytteestä levitetään pinnalle. Toinen levy nostetaan päälle ja kostutetaan, loppu täytteestä levitetään kakulle ja viimeinen mahdollisimman ehyt levy pannaan päällimmäiseksi siten, että paistettaessa levyä vasten ollut pinta jää nytkin alaspäin. Kakkua ei kostuteta päältä. Muruset harjataan pois ja pinnalle kaadetaan pölysokerista ja siivilöidystä appelsiinimehusta hyvin sekoittamalla valmistettu kuorrutus, jonka voi levittää kuumassa vedessä kastetulla veitsellä. Kakun voi koristella värikkäillä karamelleilla tai sokerivesikuorrutuksella, jota tässä tapauksessa valmistetaan hiukan runsaammin. Osa kuorrutuksesta värjätään kaakaolla ruskeaksi osan jäädessä valkoiseksi. Pienestä paperitötteröstä puserretaan vaikkapa hauskoja pajunkissoja kuorrutuksen pinnalle. Pjunkissa-aihe sopii erityisesti pääsiäiskakkuun tai palmusunnuntaikakkuun.

Että näin Kotikokki vuonna 1953!!

Paistoin 225 noin 6 minuuttia.

Kakku on 25 x 16 x 3½ cm kokoinen.

Oli muuten ihan hyvänmakuinen, voi ei ollut häiritsevä kuten ensin luulin. Laitan valmistusajaksi yli 3 tuntia, koska kakun on hyvä makuuntua jonkin aikaa, muutenhan tämä on aika nopea tehdä.

 


Kommentit

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.