Nimikko-Pikkuleivät (Kinuskitäyte) n.40 kpl ja enempi

Reseptiä katsottu 18 835 kertaa
Valmistusaika yli 24 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
375 g pehmeää rasvaa
3 dl sokeria
3 munaa
10-11 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
6 tl vaniljasokeria
Kinuskitäyte:
2 dl Kermaa
dl fariinisokeria
Päälle:
noin 2 munan valkuaista
tomusokeria
(elintarvikeväriä)

Ohjeet

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa munat joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne seokseen nopeasti sekoittaen. Kaulitse taikina ja ota siitä pyöreällä muotilla pikkuleipiä (itse käytin pilttipurkkia, kait siten tulikin niin miljoona pellillistä, etten jaksanut edes laskea ja siksi laitoin määräksi 40 kpl ja enenmpi :)). Paista 200 asteessa noin 8 min. Jäähdytä ennen täyttöä hyvin.

Tee kinuski:

Kiehauta kinuskitäyte laittamalla kerma ja sokeri kattilaan. Anna kiehua hiljalleen sekoittaen noin 15 min. Kokeile kinuskin valmiutta laittamalla sitä tippa esim. lautaselle, jos se ei valu, on kinuski valmista. Jäähdytä kinuski hyvin ennen kuin täytät pikkuleivät.

Päälle:

Valmista valkuaisesta ja tomusokerista kuorrute, joka ei ole liian lirua, eikä myöskään liian paksua. Tarkkaa ainesuhdetta ei ole, itse laitoin noin 2 valkuaisen + tomusokeria. Värjää halutessasi kuorrute tipalla elintarvikeväriä. Päällystä pikkuleivät kuorrutteella pursottamalla tai veitseä apuna käyttäen. Koristele pikkuleivät kirjoittamalla juhlijan nimi leivän päälle.

HUM HUOM! Muista antaa kuorrutteen kunnolla kuivua ennen kuin kirjoitat sen päälle nimen :)


Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Kommentit

Tintti25
Nämä tulee pienelle 5-vuotiaalle synttärisankarille :)