Hiillospunajuuri-grillikaalisalaatti

6 annosta

Raaka-aineet

4 kpl pientä punajuurta tai kaksi isompaa puoliksi halkaistuna
Voita tai margariinia, suolaa, sokeria ja kuivattua yrttimaustetta
240 g Voita tai margariinia, suolaa, sokeria ja kuivattua yrttimaustetta
1 kpl Varhaiskaali leikattuna kuuteen osaan
Kuivahtaneita leipäsiivuja
Salaattijuustoa tai vuustoa
n.100 g Paahdettuja auringonkukansiemeniä
1 ras tuoretta pinaattia
Oliiviöljyä ja valmista balsamicosiirappia

Jaa resepti

Ohje

Varaa 2 niin isoa palaa foliota että saat paketoitua punajuuret tiiviisti. Pese juuret hyvin ja aseta foliolle. Lisää peukalon kokoinen pätkä rasvaa, puoli teelusikallista sokeria ja kuivattua yrttimaustetta sekä ripaus suolaa .Paketoi ensin tiiviisti yhteen folio kerrokseen ja sen jälkeen sama uudestaan. Katso että molempien pakettien saumat jäävät ylöspäin.

Kun päivän grillailut on suoritettu niin tee hiilloksen keskelle varovasti kuoppa pitkävartisella grillilastalla tai muulla soveltuvalla välineellä. Aseta punajuuripaketti saumat ylöspäin hiilloksen keskelle ja kasaa varovasti kuumia hiiliä päälle. Voit nyt unohtaa punajuuret kypsymään ja kaivaa ne esille hiillokseen jäähdyttyä vaikka seuraavana päivänä tai n. tunnin kuluttua. Pilko kypsät punajuuret haarukkapaloiksi ja jätä odottamaan salaatin kokoamista.

 

Valmistele grilli. Sytytä hiilet ja hiillosta odotellessa kokoa salaatti. Huuhtaise pinaatti kylmässä vedessä ja valuta siivilässä tai talouspaperin päällä.

Lohkaise varhaiskaali kuuteen osaan niin että kanta pitää lohkon kasassa. Sipaise oliiviöljyllä. Murustele salaattijuusto kippoon odottamaan hetkeksi. Leikkaa kuivahtanut leipä siivuiksi ja kostuta oliiviöljyllä ja ripsuta hieman suolaa päälle.

 

Grillaa kaalin lohkoja epäsuoralla hiilloksella n. 10 min kannen alla ja lopuksi rapeuta pinta hapettamalla hiillosta kuumemmaksi esim. kertakäyttölautasella leyhyttämällä. Kun kaalit ovat rapsakan pehmeitä niin grillaa myös leipäsiivut ja Virna seitanpihvit. Kuutio rapea leipä haarukkapaloiksi ja silppua seitan.

 

Kokoa salaatti vadille tai kulhoon kerroksittain; tuoretta pinaattia, grillattua varhaiskaalia, leipäkuutioita, hiillospunajuuria, Virna-artesaaniseitania ja murustettua juustoa. Valuta päälle reilusti hyvää oliiviöljyä, balsamicosiirappia ja auringonkukansiemeniä. Koristele tuoreilla yrteillä tai puutarhasta löytyvillä villiorvokeilla.

 

VINKKI! Jos käytät Virna Artesaaniseitan Kreetan yrtit ja sitruunaa niin käytä paketissa oleva sitruunakastike salaattikastikkeena

Katso myös

  • 1 0 Varras grilliin Artesaaniseitanista ja kasviksista
  • 1 1 Kesän raikkain vegeburgeri seitanista
  • 1 0 Puutarhan parhaita ja manteli-sitruunaleivitettyä seitania
  • 0 0 Karjaton paisti seitanista
  • 0 0 Kasvisgrillinyytti tattiseitanista ja kesäkaalista

Kommentit

Hiillosta kannattaa hyödyntää monella tavalla. Tässä reseptissä punajuuret kypsennetään tuplafoliossa hiilloksen hehkuissa ja voi miten ne ovatkaan herkullisia. Voit valmistaa ne jo useita päiviä etukäteen ennen juhlia. Kesällähän grillataan miltei päivittäin joka tapauksessa joten hiillosta riittää ja esivalmistelu kannattaa aina että juhlapäivästä pystyy nauttimaan kuten pitääkin.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään