Mokkabebet

puukilainen
Päätin pyöräyttää (muun muassa) gluteenittomia mokkabebejä huomiselle.
Gluteenittomat tartelettipohjat pyöräytin tällä ohjeella: [url]http://bravetart.com/recipes/WhiteChocolateTartDough[/url] Rukkasin sitä vaihtamalla valkosuklaan tummaan suklaaseen, sitrukset kahviin ja tavalliset jauhot gluteenittomaan seokseen (johon lisäsin ksantaania). Gluteenittomissa murotaikinoissa on se etu, että ne kestävät uudelleenkaulintaa vehnäisiä paremmin, joten taikinaa oli ilo käsitellä.
Täytteeksi tein mokkakreemiä ja päälle keitin itse pomadan. Kreemitetyt bebet ovat huomiseen pakkasessa, jolloin pomada on muhinut sopivasti ja tortut jäätyneet kuorrutuskuntoon.
Bebejen kuorruttamiseen sellainen vinkki, että bebejen pitäisi olla kunnolla pakkasessa kovettuneita (vähintään pari kolme tuntia pakasteessa) kun niitä aletaan kuorruttaa, että pomadapinnasta tulisi siisti ja pintaan tarttunut pomada jähmettyisi nopsasti kiiltäväksi ja kauniiksi. Pomadakaan ei saisi olla liiallisen lämmintä, ettei se vain sulattaisi kreemin pintaa ja valuisi siitä miten sattuu pois.
Edellisestä pomadalla leikkimiskerrasta onkin kulunut jo pitkä aika, joten katsotaan, miten saan omat bebeni huomenna onnistumaan. Sitten tietää kehtaako niitä edes näyttää kellekään. :D

30.12.2014

Merkintä on julkinen ja kaikkien nähtävissä.

Kommentit