Löysimme vain Worchester kastiketta, joka ainakin sisältää anjovista. Onko tätä kastiketta olemassa kasvisyöjille tai mikä sopisi tilalle?
23.05.2020 Spede90
Olen moneen kertaan tehnyt, oon jättänyt vain perunan pois sopii silloin paremmin vvh-ruokavalioon :) . Voi hyvin tehdä vähän paksumman tai ohuemman.
Hyvä perusresepti! Kìitos Metsänvartija. 🧝‍♀️🙃🍓
17.05.2020 Aura
Mieleni minun tekevi! 🧝‍♀️ 🙃
14.05.2020 Aura
Esikäsittelyohje on hieman ylimalkainen: tutkimus osoittaa gyromitriinin poistuvan tehokkaammin happamaan veteen. Siksi lisään korkillisen väkiviinaetikkaa ensimmäiseen keitinveteen. Toisen keiton jälkeen ei etikka enää maistu.
Järkevä vanhanajan ohje!. Ensi kertaa meni uuniin. Kun oikeata hapantunutta kermaa ei ollut ihan tarpeeksi, lisäsin vähän hapanta sokeritonta omenahilloa. Saas nähdä! Kiitos reseptistä joka tapauksessa!
30.04.2020 Rösti
Huokaus kuului tänne asti.Emme mekään voida tehdä kevätreissuamme Kööpenhaminaan.Onneksi on valokuvia viimeisestä reissustamme ja kai vielä pari pölsermakkaraa pakastimessa.
17.04.2020 mallu51
Maailman parasta , me mennään Ukon kanssa usein Tanskaan nauttimaan tällaisista herkuista, vaan nyt ei päästä sinne joten tekoon menee...Peukku lensi karanteenista välittämättä metsänvartijalle. Gilleleje on kalastajien satamakylä meitä vastapäätä meren takana, niin lähellä ja näkyy ikkunasta selvällä säällä….( kuulitko huokauksen ? )
16.04.2020 Bettan
Peukku pohjalle, testiin menee! Mä olen myös pakastanut esipaistettuja pohjia mutta taikina on helpompi säilyttää pakkasessa.
Kannattaa lukea käyttäjien kommentteja, niistä saattaa löytyä vastaus. Reseptien tekijät eivät kaikki käy sivustolla usein jolloin vastaus saattaa jäädä saamatta tai tulee auttamattoman myöhään. Pikaisesti kun katsoin vastaukset oli eräs käyttäjä laittanut että sai 8-10 pitsapohjaa tällä reseptillä. Siitähän on myös kiinni minkä kokoisia juuri sinä tahdot tehdä...
Montako pitsaa tästä tulee? About
15.04.2020 Lipl0x
Etikka lisättynä ensimmäiseen keitinveteen auttaa gyromitriinin poistumista, siis teelusikallinen per litra, ja vain ekaan veteen, ettei maistu lopputuloksessa. Tänä vuonna saimme jo toisen muhennoksen! Nam!
Tässä se lupaamani peukku ;O)))))
06.04.2020 naija
Tämän kakun voi tehdä myös piimään. Kakku säilyy hyvin ja minusta maku vain paranee kun vanhenee jos sitä nyt jää vanhenemaan. Peukku ehdottomasti;o)
06.04.2020 naija
Nuo on kyllä niin hyviä ihan sellaisinaan, ettei oikein kehtaisi antaa vinkkiä miten seuraavaksi toimitaan. Sovitaan että näitä lihapiirakoita jää yli jääkaappiin useiksi päiviksi ja sitten kun niitä lämmitetään höyrykattilassa niin avaa kuuma lihapiirakka sivusta, laita sisään nokare voita, pätkä sinappia, ketsuppia, raakaa sipulia silputtuna, kurkkusalaattia/pikkelsiä, (jotkut laittaa valkosipulimajoneesia), taita sisään kaksi isoa savukinkkuviipaletta ja lopuksi siivutettu kananmuna. Ja kädessäsi on VETY :)
11.03.2020 Kozel
No niin,eilenpä tuli tehtyä ja oli hyvää.Ilmeisesti vieraidenkin mielestä,koska piti viedä pyörittämällä autolle,olivat niin täynnä:)
Olen kokeillut juuren tekoa, saadusta juuresta tekoa vaan ei...aina kumman makuista "märkää" leipää ollut tuloksena. MUTTA tällä ohjeella onnistuin täydellisesti ja otin juurta talteen ja taas on raski kuplimassa.
Tuli heti täydellisen hapanta ja hyvin kohosi ja paistui.

Miten muuten jos haluaa tehdä vaikka 6 leipää niin tehdäänkö raski vaan tuplana jne...vai tarvitseeko juurtakin enemmän?

Kiitos maailman parhaasta ohjeesta :)
Vielä paremman saa kun paistaa kaalin osissa pannulla öljyssä ja ripaus riista maustetta. Paiston loppu vaiheessa siirappia niin saa mukavan rusketuksen kaali pintaan.
29.01.2020 Japetu
Tätä tehdään tänään👍😊💕
Teossa juuri tämä loistava herkku
Ei tule joulu ilman metsävartijan sinappia ! peukku
Keittopäivä tänään
Meilläpäs on minestronekattila tulella juuri NYT ! Maailman ihaninta soppaa se on, kyllä sitä kansan pitäis syödä enemmän täälläkin..
20.11.2019 Bettan
usein tehty, riisin tilalla kannattaa kokeilla ohraa tai tattaria
Sain tämän reseptin File' a'la Ataman parikymmentä vuotta sitten työkaverilta ruotsiksi. Todella hyvää. Lisäksi oli paprikariisi.
15.11.2019 Heeka
PKKU
Peukku ! kyllä raakaa perunaakin voi tähän paistaa, kysy mitä Bettan tuumaa ?
Peukku metsänvartijalle
Joo mulla on kanssa nyt ko. laatikko uunissa. Saa nähä miten uppoo saunan päälle vai onko ylimainostettu iltalehden "klikki"ohje. :D
Mitä parhainta herkkua, peukku