Metsänvartijalle peukku !
Projekti alussa ja heti ensimmäinen kysymys, että mitä heti alussa mainittuun liemeen tulee? Eli keitä liemi ja suola. Myöhemmin mainitaan listalla olevien mausteiden lisääminen purkkiin eli onko liemi = vesi ja suola?
16.08.2019 javanto
Peukkuherkku !
Kysyisin hapankaalin määrää yhteensä, jos kurkkuja on 3.5kg ja vettä 7 litraa.
en ole uudelleen siilannut. koska melkein tulee syödyksi sitäennen
nimenomaan makua antamaan
kahvia olen käyttänyt myös, en tässä reseptissä, kun tämä on saatu muualta
Ihanaa silakkaa, voi mistähän me saataisikaan niitä muikkuja joskus ?
05.08.2019 Bettan
Peukku metsänvartijalle, tosi herkkua ja aina.
Onhan tämä ihan hyvä resepti, mutta on enemmän sinappikastike kuin vanhanajan sinappi, johon ei kuulu muuta kuin sinappi, vesi, etikka, sokeri ja suola.Tuosta viimeksi mainitusta sitten erilailla maustamalla tehtiin nämä muut sekoitukset.Meillä käytettiin veden asemesta perussinapissamustaa vahvaa kahvia.
Helleruokaa ja kaunista !
29.07.2019 Bettan
Onkos teillä kirsikkapuita,sen lehdet käyvät myös tai pala piparjuurta?
Kurkkujen tekoon tarvitaan tanniinia,jotta kurkkujen pektinaasi saadaan pysäytettyä,siten kurkut pysyvät al dente,eivätkä pehmene.
25.07.2019 mallu51
Eikös jotkut ystävät voisi lähettää kirjeessä kuivattuja herukan lehtiä sekä tillin siemeniä, sellaisa siemeniä jotka on tarkoitettu viljelyyn. Afrikkaan ei kyllä saa kaikkea tuoda, paras ottaa selvää viranomaisilta ja tullilta mitä sinne saa kirjeessä lähettää ja vastaanottaa.
25.07.2019 Bettan
Peukku ! ihanat kurkut, näin tekee ystävät ja niistä saadaan joskus nautiskella hunajan kanssa...
25.07.2019 Bettan
Tillinkukinnot ja herukanlehdet. Onko niillä joku muukin tehtävä kuin antaa makua? Asun Itä-Afrikassa, ja kumpaakaan noista ei täältä saa.
Peukku tulee metsänvartijalle, tekoon menee
Tosi herkkua !
Taikinan tekoon, peukku metsänvarijalle, kranssi pöydälle ja juhlat pystyyn
08.07.2019 Bettan
Kiitos Metsänvartija! Palautit mieleeni ihanan herkkuruuan. En muuten koskaan ole ymmärtänyt, miksi se on "inhokkilistalla". Ehkä värinsä, mutta ei taatusti makunsa vuoksi. Pitkään keitettävistä ruhonosista (mielellään naudan) tulee upea maku liemeen. Mielestäni tilli ja sitruuna on hyvä yhdistelmä - kalaan yleensä yhdistetään - mutta tämä on kyllä herkkukastike. Väriä tietty saa "kylkeen" salaatista
Hyvä perinteinen resepti. n vuoden päästä saan oikeaa kanaa. Olen varannut reilun satsin. Ei lopu kanan liha kesken. Jos jotakuta kiinnostaa,.... sieltä löytyy muillekin.
Voi muistan omilta laitos ajoilta haminanstoppari nimisesdä paikassa ja nyt tuli mieleen tehdä tämä on 1 parhaista kyllä
Herra Jansson houkuttelee, ei kiusaa ! Tässä se alkuperäinen resepti onkin
03.06.2019 Bettan
Tämä herkku on kyllä kokeiltava ! Peukku metsänvartijalle
03.06.2019 Bettan
Peukku tuli tälle herkulle mutta älä ihmeessä sitä tuolle V.P. hepulle tarjoile, se kaveri osaa taatusti rohmuta herkut omiltaankin ? Meillekin maistuisi...
04.05.2019 Bettan
Olen tehnyt usein tätä herkkua ja joka kerta yhtä hyvää! Todella gourmeeta!!!
Hain jotain erillaista ja taas päädyin sivustollesi. Älyttömän hyvää, lisäsin vähän savuchili jauhetta ja kun noit katkiksii ei ollut ni laiton savusimpukoita, toimii. Hyvä ohje taas kerran :)
28.04.2019 metu63
Ihana resepti! Kokeilin myös ruisjauhon tilalla kaurajauhoa ja hiutaleina kaurahiutaleita, tuli hyvää!
Hyvää ja helposti. Helppoa ottaa evääksi mukaan ja kestää pakastamisen.
15.04.2019 pazi
Puolet suvustani asuu Kuusamossa ja itsekin olen siellä asunut useamman vuoden, mutta tätä hienoa tarinaa en ole ennen kuullut! Täytyypä laittaa enolle ja serkuille viestiä! :) Kiitos!
10.04.2019 JS22