Mitä parhainta herkkua, peukku
Jännä juttu, tämä Janssoms frestelse ( houkutus ) on ruotsalaisten joulu ja juhlaruokaa. Metsänvartijan upea resepti on 100 % ehta ja aito, siinä ei tehdä ketään kiusattaviksi pakastetuilla eines-aines-suikalepusseilla..
13.09.2019 Bettan
Täytyykin tänään kokeilla, lukiessa ohjetta, näyttää jo hyvältä. 😊 Tietty makuasioitahan nämä on, mutta kokeillaan.
Aivan ihanaa perusruokaa :)
Tässä olisi aineksia kilpailuun! :) #syysruoka
Peukku, mä rakastan sosekeittoja ja niihin on helppo "tuhlata" nahistuneet tai ylimääräiset kaapista joko soseeseen tai päälliseksi....
Metsänvartijan huippuherkullinen keitto, ja kauniskin ! Peukkuhan siitä tuli
09.09.2019 Bettan
Peukkuherkkua Metsänvartijalta
Metsänvartijalle peukku !
Projekti alussa ja heti ensimmäinen kysymys, että mitä heti alussa mainittuun liemeen tulee? Eli keitä liemi ja suola. Myöhemmin mainitaan listalla olevien mausteiden lisääminen purkkiin eli onko liemi = vesi ja suola?
16.08.2019 javanto
Peukkuherkku !
Kysyisin hapankaalin määrää yhteensä, jos kurkkuja on 3.5kg ja vettä 7 litraa.
en ole uudelleen siilannut. koska melkein tulee syödyksi sitäennen
nimenomaan makua antamaan
kahvia olen käyttänyt myös, en tässä reseptissä, kun tämä on saatu muualta
Ihanaa silakkaa, voi mistähän me saataisikaan niitä muikkuja joskus ?
05.08.2019 Bettan
Peukku metsänvartijalle, tosi herkkua ja aina.
Onhan tämä ihan hyvä resepti, mutta on enemmän sinappikastike kuin vanhanajan sinappi, johon ei kuulu muuta kuin sinappi, vesi, etikka, sokeri ja suola.Tuosta viimeksi mainitusta sitten erilailla maustamalla tehtiin nämä muut sekoitukset.Meillä käytettiin veden asemesta perussinapissamustaa vahvaa kahvia.
Helleruokaa ja kaunista !
29.07.2019 Bettan
Onkos teillä kirsikkapuita,sen lehdet käyvät myös tai pala piparjuurta?
Kurkkujen tekoon tarvitaan tanniinia,jotta kurkkujen pektinaasi saadaan pysäytettyä,siten kurkut pysyvät al dente,eivätkä pehmene.
25.07.2019 mallu51
Eikös jotkut ystävät voisi lähettää kirjeessä kuivattuja herukan lehtiä sekä tillin siemeniä, sellaisa siemeniä jotka on tarkoitettu viljelyyn. Afrikkaan ei kyllä saa kaikkea tuoda, paras ottaa selvää viranomaisilta ja tullilta mitä sinne saa kirjeessä lähettää ja vastaanottaa.
25.07.2019 Bettan
Peukku ! ihanat kurkut, näin tekee ystävät ja niistä saadaan joskus nautiskella hunajan kanssa...
25.07.2019 Bettan
Tillinkukinnot ja herukanlehdet. Onko niillä joku muukin tehtävä kuin antaa makua? Asun Itä-Afrikassa, ja kumpaakaan noista ei täältä saa.
Peukku tulee metsänvartijalle, tekoon menee
Tosi herkkua !
Taikinan tekoon, peukku metsänvarijalle, kranssi pöydälle ja juhlat pystyyn
08.07.2019 Bettan
Kiitos Metsänvartija! Palautit mieleeni ihanan herkkuruuan. En muuten koskaan ole ymmärtänyt, miksi se on "inhokkilistalla". Ehkä värinsä, mutta ei taatusti makunsa vuoksi. Pitkään keitettävistä ruhonosista (mielellään naudan) tulee upea maku liemeen. Mielestäni tilli ja sitruuna on hyvä yhdistelmä - kalaan yleensä yhdistetään - mutta tämä on kyllä herkkukastike. Väriä tietty saa "kylkeen" salaatista
Hyvä perinteinen resepti. n vuoden päästä saan oikeaa kanaa. Olen varannut reilun satsin. Ei lopu kanan liha kesken. Jos jotakuta kiinnostaa,.... sieltä löytyy muillekin.
Voi muistan omilta laitos ajoilta haminanstoppari nimisesdä paikassa ja nyt tuli mieleen tehdä tämä on 1 parhaista kyllä
Herra Jansson houkuttelee, ei kiusaa ! Tässä se alkuperäinen resepti onkin
03.06.2019 Bettan