TOAD-IN-THE-HOLE siiderikastikkeella

3 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

siiderikastike:
1 kpl kanan luut (loppukana, kun koivet ja rintapalat on poistettu)
1 kpl keltasipuli, kuutioituna
1 kpl kokonainen valkosipuli, kuorineen
1 kpl purjoa, hyvin pestyna ja reiluiksi paloiksi leikattuna
2 kpl porkkanaa, kuorittuna ja kuutioituna
2 kpl varsisellerin vartta, reiluiksi paloiksi leikattuna
1 rkl kokonaisia valkopippureita (mustapippuritkin kayvat)
2 kpl laakerin lehtea
5 dl kuivaa omenasiideriä
toad-in-the-hole:
6 kpl possun raakamakkaraa
nokare (n.40g) paistirasvaa (tai n.3rkl kasvioljya)
1 juomalasillinen vehnajauhoja, siiviloityna
1 juomalasillinen maitoa
2 kpl kananmunaa
ripaus merisuolahiutaleita

Jaa resepti

Ohje

1. Aloita kastikkeen valmistuksella. Kuumenna uuni 220 asteeseen (kiertoilma 200). Laita kanan luut uunipellille ja ruskista kuumassa uunissa noin 20min. tai kunnes ovat kauniin ruskeat. Lisaa paalle sipuli, valkosipuli, purjo, porkkanat ja sellerit. Jatka viela ruskistamista noin 10 kunnes kasvikset ovat saaneet myos varia.

Siirra luut ja kasvikset suureen kattilaan. Lisaa kayttamallesi uunipellille tilkka vetta ja raaputtele kaikki maut irti. Lisaa kattilaan.

Lisaa sitten kattilaan kylmaa vetta, kunnes kaikki luut ja kasvikset ovat hyvin peitossa. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori samalla paalle ilmestyvaa vaahtoa ja oljya. Lisaa joukkoon pippurit ja laakerinlehdet. Laske lampoa ja kiehuttele keskilammolla noin 2 tuntia. Liemi on tassa vaiheessa tiivistynyt noin puoleen.

Siiviloi liemi puhtaaseen kattilaan ja jatka kiehuttamista, kunnes liemi on taas tiivistynyt puoleen. Lisaa joukkoon siideri...ja jatka kiehuttelemista, kunnes kastikkeesta on puolet jaljella. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Yleensa ei ole tarvinnut lisailla suolaa ollenkaan. Valmis :)

Huom! Kastike ei tarvitse mitaan suurustetta, kun sita malttaa keitella kokoon. Maku on todella taytelainen.

2. Valmista toad-in-the-hole silla aikaa, kun kastike valmistuu.

Siiviloi kulhoon jauhot ja lisaa suola. Tee jauhojen keskelle kuoppa. Vatkaa keskenaan maito ja kananmunat. Kaada seos jauhokuoppaan. Vatkaa hyvin seos tasaiseksi taikinaksi. Peita kulho ja anna taikinan levahtaa noin 30 min.

3. Laita laakeaan, matalareunaiseen uunivuokaan paistirasva (tai oljy) ja vuoka kuumaan uuniin (220 asteeseen, kiertoilma 200) 5 minuutiksi. Lisaa vuokaan sitten makkarat ja jatka paistamista uunissa 15 min. tai kunnes makkarat ovat melkein kypsat ja saaneet hieman varia.

Kaada taikina heti kuumien makkaroiden paalle uunivuokaan ja laita vuoka takaisin uuniin valittomasti. Jatka paistamista noin 20min. tai kunnes taikina on kohonnut ja kauniin kullanruskea.

Huom! Tahan reseptiin voi raakamakkaroiden sijasta tietysti kayttaa muitakin makkaroita tai vaikkapa lihapullia. Esikypsennysaika talloin vaihtelee kyseisesta raaka-aineesta riippuen :) Taikinaan voi myos lisata halutessaan tuoreita yrtteja esim. ruohosipulisilppua.

Kastikkeeksi kay hyvin ihan tavallinen ruskea kastikekkin, jos karsit ajan puutteesta.

Tarjoa toad-in-the-hole heti kuumana valmistamasi kastikkeen ja vaikka hoyrytettyjen kasvisten ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Samankaltaisia reseptejä

  • 8 6 Hevosen ulkofilettä "Smack the pony" ;)
  • 5 4 Pasta in Pink
  • 1 0 The suklaatorttu
  • 5 15 Mausteista possun grillikylkea "spare ribs"
  • 4 1 Polpo in umido (Mustekalapata)
  • 1 0 Tortellini in brodo

Kommentit

minna bunce
Perinteinen brittilainen kotiruoka :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään