Vendelan lihapullat

Reseptiä katsottu 26 494 kertaa
4 annosta | Valmistusaika 15 - 30 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
400 g hirvenlihaa (käytin broilerin jauhelihaa)
1 dl bataattia
1 dl hirssiä
suolaa
auringonkukkaöljyä paistamiseen

Ohjeet

Keitä bataatti kypsäksi ja muussaa se. Keitä 1 dl hirssiä 3 dl vettä 25 minuuttia ja sekoita jauhettu hirvenliha, bataatti ja hirssi. Mausta suolalla. Muodosta kylmään veteen kastetuilla käsillä pieniä pullia, jotka paistat kypsiksi auringonkukkaöljyssä. Tarjoile lehtisalaatin, tuorekurkkusiivujen, hirssin ja bataattikuutioiden kanssa.

Vendela on 3-vuotias tyttönen, joka saa pahan ihottuman tai ehkä jotain vielä pahempaa ruoista, jotka eivät hänelle sovi. Hänellä on aika suppea ruokavalio, mutta kuitenkin hyvä ruokahalu. Reseptissä mainittujen aineiden lisäksi hän voi syödä mustikoita, päärynäpilttiä, vähän vesimelonia ja Vatajan nakkeja!!! Tapioca-tärkkelys käy sekä ksantaani. joka on gluteenitonta leivontaa helpottava hyydykeaine, joka korvaa sitkon gluteenittomassa leivonnassa. Mausteina käyvät vain suola ja sokeri. Revi tästä sitten. Tein nämä lihapullat oikeasti broilerin jauhelihasta, koska minulla ei sattunut olemaan hirvenlihaa. Hyviä niistä tuli kuitenkin. Pysyivät hyvin koossa ilman kananmunia ja korppujauhoja, mutta näitä lihapullia ei Vendela voisi syödä.

 

 


Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Kommentit

Mustikka
Näihin pulliin voi lisätä omia mausteita. Chili sopii varmaan oikein hyvin kuin myös paprika ja curry. Joillekin allergisille varmaankäyvät kanalihapullatkin, vaikka Vendela ei voi niitä syödä.

Kodin hengetär

Pullantuoksuisia reseptejä ruoanlaitosta ja leipomisesta nauttivalle.