Punavalko tortellonit

Reseptiä katsottu 3 329 kertaa
2 annosta

Raaka-aineet

Ostoslistalle
2 kananmunaa
250-300 g vehnäjauhoa
1 tl suolaa
1 rkl tomaattipyreetä
Lisäksi haluttua tuorepastan täytettä (esim. eilisen ruuan jämiä)

Ohjeet

1. Valmista pastataikinat erikseen 100g jauhoja per kananmuna. Punainen väri tulee ruokalusikallisesta tomaattipyreetä, joka lisätään jauhoihin samaan aikaan kananmunan kanssa.

2. Vaivaa taikinoita kunnes ovat kimmoisia eivätkä tartu mihinkään kiinni, anna levätä kelmuun käärittynä vähintään puoli tuntia. Kaulitse JAUHOTTOMALLA pöydällä 2-3 mm ohueksi levyksi ja leikkaa samanlevyisiä suikaleita kumpaakin väriä.

3. Aseta suikaleet vierekkäin tai reunat hieman toistensa päällä ja painele kunnolla kiinni toisiinsa. Kaulitse hellävaraisesti niiden päältä uudelleen (tai käytä pastakonetta jos haluaa) ja leikkaa pieniksi neliöiksi.

4. Irrota pöydästä varovasti, ettei värit erotu toisistaan. Täytä ja sulje tortellinit. Keitä runsaassa suolatussa vedessä 3-5 minuuttia, riippuen kuinka paksua taikina on.

Täyte: tein täytteen eilisestä kurpitsa-pastakastikkeesta. Lisäsin ricottaa ja parmesaania, puristin liiat vedet pois ja lisäsin vähän mausteita. Ihan hyvin voi käyttää mitä vaan jääkaapista löytyy. Jos haluaa, täytteestä saa mukavan kiinteää lisäämällä raakaa kananmunaa. Kotikokissa on kivoja täytteitä kanssa, kannattaa katsella ja kokeilla rohkeasti.

Ylimääräisestä taikinasta kannattaa vaan leipoa ilman pihalle ja kaulita uudelleen esimerkiksi tagliatelleksi.


Kommentit

carkey
Hauskan näköisiä, voi yllättää vierailijat tai oman perheensä vähän värikkäämmällä illallisella. Oiva keino saada eilisen ruoan tähteet naamioitua ;-)