Texmex-kvinoapaistos, 5-6 annosta

1 - 1,5 h

Raaka-aineet

1 rkl Rypsiöljyä tai vastaavaa paistamiseen
400 g Kanan jauhelihaa
1 pss Tacomaustetta + n. 1 dl vettä
(ripaus mustapippuria tai muita suolattomia mausteita)
1 kpl Sipuli
3,5 dl Kvinoaa
100 g Juustoa raasteena
1 tlk (300 g) Keskitulista tai tulista salsakastiketta
5 dl Vettä
1,5 rkl Kanafondia
PÄÄLLE:
1 kpl Sipuli
1 kpl Paprika
1 kpl Keskikokoinen kesäkurpitsa
2 rkl Oliiviöljyä
0,5 tl Suolaa
(ripaus mustapippuria)
50 g Juustoa raasteena

Jaa resepti

Ohje

Tämä resepti on mukailtu Helsingin Sanomien reseptistä "Helppo texmex-papu-kvinoavuoka"

https://www.hs.fi/ruoka/reseptit/art-2000002857437.html

1. Kuori ja kuutioi 1 sipuli ja silppua valkosipulinkynnet pieniksi. Kuumenna ruokaöljy pannulla, lisää broilerin jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää kuutioitu sipuli ja valkosipulisilppu paiston loppuvaiheessa. Anna sipulien kuullottua jauhelihan kanssa pannulla hetki. Lisää tacomauste ja tacomaustepussin ohjeistuksen mukainen määrä vettä (eli yleensä n. 1-1,5 dl), anna hautua pussin ohjeen mukaan. Voit lisätä halutessasi myös muita suolattomia mausteita, kuten mustapippuria tai chilirouhetta

2. Mittaa kvinoa kulhoon ja valuta päälle runsaasti kuumaa vettä. Kaada tiheään siivilään ja jätä kvinoa valumaan. Raasta juusto. Laita valutettu kvinoa kulhoon, sekoita joukkoon juustoraaste. Lisää kvinoaseokseen salsa, vesi (5dl), kanafondi  sekä paistetut sipulit ja broilerin jauheliha.

3. Voitele uunivuoka ja siirrä seos vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa 45–50 minuuttia, kunnes neste on lähes imeytynyt kvinoaan. Sekoita ruokaa kerran noin puolivälin jälkeen, jotta kvinoa kypsyy tasaisesti. Mikäli paistos vaikuttaa kuivalta, voi tässä vaiheessa lisätä siihen hieman vettä.

4. Paistoksen kypsyessä kuori ja halkaise sipuli. Leikkaa se ohuiksi puolirenkaiksi. Suikaloi paprika ja kuutioi kesäkurpitsa. Kuumenna öljyä suuressa paistinpannussa. Lisää kesäkurpitsakuutiot sekä sipuli- ja paprikasuikaleet. Paista 7–10 minuuttia. Kasvikset saavat jäädä napakoiksi. Mausta suolalla ja halutessasi mustapippurilla.

5. Ota vuoka uunista. Jaa kesäkurpitsa-sipuli-paprikapaistos tasaisesti paistoksen pinnalle. Ripottele päälle juustoraaste. Jatka paistamista vielä 15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja pinta saanut hivenen väriä. Anna ruuan vetäytyä hetken ajan ennen tarjoilua.

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 1 Kuuma suklaa-unelma,2 annosta
  • 3 2 Herkullinen pataruoka 5-6 annosta.
  • 7 10 Kesäkurpitsapyörykät 7.9.2016
  • 2 8 Vellun kanatortillat 5-6 kpl.
  • 4 0 Helpot kasvispihvit
  • 2 10 Viili 4 annosta

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään