1 215
1 215

Ramen

Raaka-aineet

Lautasellinen kasvislientä tai kana/lihalientä
maustelientä
2 kpl kanamunaa
1 annos nuudeleita
2-3 kpl tomaatteja
kevätsipulia
chiliöljyä
herneitä
kookosmaitoa

Jaa resepti

Ohje

1. Tee kasvis/lihaliemi, johon yhdistetään dashi. Tässä käytetty kasvispohjaista lientä. Muista sekoittaa dashiliemen ainekset kasvisliemen joukkoon, tämä nostaa pohjaliemen aivan eri tasolle. Voit myös keittää dashin ja kasvisliemen erikseen ja sekoittaa sitten keskenään.

Ohje: noin 2 litraa vettä. Keitä sipulia, valkosipulia, inkivääriä ja omenaa kattilassa noin tunnin verran. Lisää joukkoon jääkaapista löytyviä kasviksia eri makuyhdistelmien saamiseksi. Lisää 1rkl soijakastiketta, 1rkl etikkaa, 1tl seesamiöljyä ja vajaa 1rkl kanajauhetta (tai sienijauhetta). 20-30 minuuttia ennen valmistumista huolehdi, että lämpö pysyy yllä, mutta liemi ei kiehu. Lisää joukkoon merilevää (kombu), kalahiutaleita (bonito) ja kourallinen siitakkeita. Siivilöi, kun tunti on kulunut.

Voit halutessasi tehdä liemen pidemmän kaavan kautta ja keittää esimerkiksi osia kanasta useita tunteja, jolloin maku paranee.

2. Kun pohjaliemi kiehuu, tee mausteliemi, jolla rameniin saadaan potkua. 

Ohje: yhdistä kattilassa 2dl lientä, 1dl miriniä, 1dl soijakastiketta, 4rkl sakea, 2tl sokeria ja 2tl etikkaa. Pilko joukkoon valkosipulia ja inkivääriä. Keitä seosta kovalla lämmöllä, kunnes siitä on haihtunut noin puolet. Lopputuote saattaa olla jääkaapissa oltuaan jopa siirappimaista.

3. Valmista keiton täytteet.

Tässä versiossa paahdettu tomaatteja uunissa: leikkaa tomaatit siivuiksi, valele vuoka öljyllä. Laita päälle suolaa ja pirskottele seesamiöljyä. Paista uunissa kunnes ovat pehmeitä.

Keitä pari kananmunaa ja leikkaa puolikkaiksi.

Pilko kevätsipulia haluamasi määrä.

Keitä nuudeleita haluamasi määrä.

Keitä herneitä haluamasi määrä (maissi sopii myös hyvin).

4. Yhdistä kulhossa pohjalientä ja maustelientä suhteessa 10:1. Lisää maustelientä lisää oman makusi mukaan. Laita joukkoon kookosmaito, joka tuo kivaa kermaisuutta. Laita joukkoon nuudelit ja sen jälkeen muut lisukkeet. 

5. Laita päälle vielä chiliöljyä. Tässä käytetty omatekemää, mutta voit käyttää myös valmista tuotetta.

Chiliöljyn ohje:

lado pieneen lasipurkkiin 4kpl hienonnettua valkosipulia ja saman verran inkivääriä. Pilko joukkoon kevätsipulia. Laita 2-4 rkl gochugaru -chilijauhetta. 

Kuumenna muutama desi kasviöljyä, mutta älä anna sen kiehua. Kaada kuuma öljy lasipurkkiin ja sekoita. Anna tekeytyä hetken aikaan. Sitten lisää joukkoon soijakastiketta, suolaa ja etikkaa. 

 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään