Herkullinen kasvisvoileipäkakku

12 annosta

Raaka-aineet

Ainekset
15 palaa isoa paahtoleipää
Tzatziki
2 dl turkkilaista jogurttia
1 kpl valkosipulin kynttä
1/2 kurkkua
1 tl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
1 tl vaaleaa siirappia tai hunajaa
Tartex-täyte
1 tuubi maustamatonta tai yrtti-valkosipuli Tartex-tahnaa
1 tlk Päivänsäde vihreitä oliiveja
1 prk Pirkka aurinkokuivattu tomaatti suikaleita
Hummus
1 tlk kikherneitä suolaliemessä
1 kpl valkosipulin kynttä
2 rkl vaaleaa tahinia
1 tl sitruunamehua
1/2 tl jauhettua juustokuminaa
1/2 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl vettä
Kostutukseen
1/2 dl vettä
Kuorrute
300 g maustamatonta tuorejuustoa
120 g smetanaa
4 rkl majoneesia
Koristelu
aurinkokuivattu tomaatti suikaleita
oliiveja
2 kpl limeä
1/4 kurkkua

Jaa resepti

Ohje

Tämä kasvisvoileipäkakku saa ihanan suolaisen täytteen hummuksesta, tzatzikista, Tartex-tahnasta, oliiveista ja aurinkokuivatuista tomaateista. Tartex-tahna on hieman maksapasteijaa muistuttavaa kasvistahnaa, jota saa hyvin varustelluista ruokakaupoista ja ekokaupoista. Hummukseen tulevaa vaaleaa tahinia saa myös samoista kaupoista, mutta jos sitä ei löydy, hummuksen voi tehdä ilmankin. Paremmin saatavilla olevan tumman tahinin käyttöä en suosittele sen maun vuoksi. Jos haluat oikaista, voit käyttää myös kaupasta valmiina saatavaa hummusta ja tzatzikia, mutta niitä tarvitset useamman purkin. Vegaanisen version saat käyttämällä vegaanista majoneesia ja vaihtamalla maitotuotteet vastaaviin vegaanisiin tuotteisiin.

 

Valmistus:

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja laita ne pöydälle odottamaan kokoamista. Valmista täytteet.

 

Tzatziki: Murskaa valkosipulin kynsi. Raasta kurkku raastimen keskikokoisella terällä. Laita kurkkuraaste siivilään ja painele siitä enimmät nesteet pois. Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita. Laita jääkaappiin odottamaan.

Hummus: Murskaa valkosipulin kynsi. Huuhtele kikherneet siivilässä juoksevan veden alla, valuta ja lisää ne tehosekoittimen kannuun. Lisää loput ainekset ja hienonna tasaiseksi tahnaksi. Veden määrää voi hieman lisätä, jos tahna vaikuttaa jäävän hyvin kiinteäksi, mutta se saa olla suht kiinteää.

Tartex-täyte: Ota aurinkokuivattuja tomaatteja ja oliiveja sivuun pieni erä koristelua varten. Leikkaa loput oliivit silpuksi.

 

Kokoaminen: Laita kuppiin kylmää vettä ja ota pullasuti tms. jolla levität kostutuksen. Vuoraa leipävuoka kelmulla, tai jos sinulla ei ole leipävuokaa, kokoa kakku suoraan esim. leikkuulaudan päälle. Lisää ensimmäiseen kerrokseen kolme paahtoleipää ja kostuta ne kauttaaltaan vedellä. Sopivan määrän kostutuslientä saat annosteltua, kun uitat pullasutia vesikupissa ja sen jälkeen ravistat sitä varovasti, jotta enimmät vedet tippuvat takaisin kuppiin. Kostutetun leipäkerroksen päälle lisää puolet tzatzikista ja tasoita veitsellä. Lisää taas kolme leipää, kostuta, purista Tartex-tahna suoraan tuubista leipien päälle ja tasoita veitsellä. Lisää oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit Tartexin päälle. Lisää jälleen leipäkerros ja kostuta. Lisää hummus leipien päälle ja tasoita veitsellä. Lisää jälleen leipäkerros ja kostuta. Lisää loput tzatzikista, levitä tasaiseksi ja lisää viimeinen leipäkerros ja kostuta se. Peittele voileipäkakku kelmulla ja anna mehustua jääkaapissa yön yli.

 

Kuorrutus: Ota voileipäkakku pois kelmuista. Jos kokosit kakun leipävuokaan, kumoa se nyt tarjoiluvadille. Notkista tuorejuusto kulhossa sähkövatkaimella. Lisää majoneesi ja smetana, sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja reunoille esim. lusikkaa ja veitseä apuna käyttäen.

 

Koristelu: Leikkaa kurkku ja lime ohuiksi siivuiksi. Leikkaa oliivit puolikkaiksi. Asettele koristeet kakun päälle ja sivuille mieleiselläsi tavalla. Voit käyttää myös muita mieleisiäsi koristeita.

Samankaltaisia reseptejä

  • 9 1 Herkullinen salaatti
  • 3 0 Herkullinen bbq-kanaleipä
  • 0 0 Vegekinkku-voileipäkakku
  • 1 0 Herkullinen chili-tonnikalasalaatti
  • 2 1 Herkullinen kanasalaatti
  • 20 3 Herkullinen tonnikalapastavuoka

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään