Cocktail hour - Kasviscocktailpaloja kovan luokan naposteluun

Raaka-aineet

Lanttuhummusta, tomaattiseitania ja kaprista ruiskupissa
Ruiskuppeja esim. Väinämöisen palttoonnappi tai Linkosuon Ruissipsi.
240 g (1rasia) Virna Artesaaniseitan tomaatti-basilika
Pikkukapriksia valutettuna
Punasipulia pienenä silppuna
Savupaprikajauhetta
Hummus
n. 200 g kypsiä kikherneitä valutettuna
1 dl hyvää oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 valkosipulinkynsi
2 rkl tahinia (sesamsiementahnaa)
2 rkl sitruunamehua
n. 150 g kuorittua lanttua
0,5 dl rypsiöljyä
2 kukkura ruokalusikallista sokeria tai tummaa siirappia
1 tl kuivattua tai tuoretta timjamia
0,5 tl kurkumaa
Herkkutatti-rieskarulla ja timjamikreemiä
Ohutta rieskaa esim. Fazer street food tai vehnätortillaa. Yhdestä rullasta tulee noin 10 kpl.
Kaupan valmista sienisalaattia tai itsetehtyä sienitahnaa
Tuoretta Timjamia
Tuorejuustoa tai vuustoa
240 g Virna Artesaaniseitan Tatti-karamellisoitu sipuli pieneksi pilkottuna tai murennettuna
Basilikatuorejuustoa, tomaattiseitania ja mallasleipää
240 g (1 rasia) Virna Artesaaniseitan tomaatti-basilika peukalon pään kokoisiksi paloiksi leikattuna
Mallasleipää esim. Rosala tai Maalahdenlimppu
Pisaratomaatteja
1 rasia tuorejuustoa
2 tl sinappia
0,5 tl suolaa
2 rkl pestoa (tarkista ainesosaluettelosta ettei pesto sisällä juustoa jos haluat palat vegaanisiksi)

Jaa resepti

Ohje

 

Lanttuhummusta, tomaattiseitania ja kaprista ruiskupissa

Tee näin:

Kuori ja pilko lanttu peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Laita kattilaan sokerin kanssa. Paahda keskilämmöllä kunnes sokeri hieman kuplii ja muuttuu vaalean ruskeaksi. Varo ettei sokeri pala. Ota kattila pois liedeltä ja lisää öljy, timjami ja kurkuma.Soseuta monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella kaikki ainekset kuohkeaksi tahnaksi. Jos tuntuu, että hummus jää liian paksuksi niin ohenna varoen kylmällä vedellä. Hummus on parhaimmillaan jos maut saavat tasoittua esim. yön yli jääkaapissa.Koristele oliiviöljyllä, kokonaisilla kikherneillä ja savupaprikalla.

Kokoaminen:

Laita hummus pursotinpussiin ja pursota tai annostele kahdella teelusikalla sievä keko ruiskuppiin. Voi tehdä tämän jo pari tuntia ennen vieraiden saapumista. Tupsauta keon päälle hieman savupaprikajauhetta. Leikkaa Virnan Artesaaniseitan kiekot puoliksi ja siitä pieniksi segmenteiksi kuten kakkupalat ja laita seitanpala nojaamaan hummusta vasten. Nosta veitsenkärjellä hieman silputtua punasipulia toiselle reunalle ja yksi tai useampi pikkukapris toiselle reunalle. Voila!

Rasiassa olevan tomaattikastikkeen voit sekoittaa kaurafraicheen chilikastikkeen kanssa dipiksi sipseille tai porkkanatikuille.

Herkkutatti-rieskarulla ja timjamikreemiä

Tee näin: Laske rieska tuorekelmun päälle. Jos sinulla on suihkepullo, voit suhauttaa pari suhua vettä rieskan pintaan. Levitä  tuorejuustoa ohuelti koko pinnalle ja ripsota timjamia tasaisesti. Lisää rucolaa harvakseltaan. Levitä seuraavaksi sienisalaatti- ja viimeiseksi murusteltu Artesaaniseitan ja rasiassa oleva karamellisoitu sipuli. Täytettä ei saa olla liikaa, että rullaaminen onnistuu.

 

Aloita rullaaminen pitkältä reunalta ja koita saada ensimmäinen kierros tiiviksi. Kääri tiukalle rullalle ja lopuksi kieritä rieskarulla kelmuun kuten tekisit sushia. Kieputa kelmua rullan päistä niin että saat vielä kiristettyä rullaa ja jätä kylmään tekeytymään. Leikkaa annospaloiksi terävällä veitsellä suoraan kelmun läpi tai leikkaa saksilla varovasti kelmu pois koko rullasta ja leikkaa terävällä veitsellä cocktailpaloiksi. Asettele vadille lappeelleen ja koristele yli jääneellä sienisalaatilla, rucolanlehdellä ja timjamilla.

Basilikatuorejuustoa, tomaattiseitania ja mallasleipää

 

Tee näin: Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi. Leikkaa mallaslimpusta ohuita tulitikkuaskin kokoisia neliöitä. Leikkaa pisaratomaateista yhtä monta siivua kun teet cocktailpaloja. Laita basilikatuorejuusto pursotinpussiin tai nostele kahden teelusikan avulla sieviä kekoja tahnaa mallasleivän päälle.

Paina pehmeästi seitanpala tuorejuustoon ja nosta pisaratomaattisiivu koristeeksi. Jos haluat voit vielä ripottaa pintaan myllystä merisuolaa sekä kuivattua oreganoa.

Rasiassa olevan tomaattikastikkeen voit sekoittaa kaurafraicheen chilikastikkeen kanssa dipiksi sipseille tai porkkanatikuille.

Katso myös

  • 2 0 Kesän parhaat suolaiset räiskäleet
  • 1 0 Seitanpasteijoita ja karamellisoitua lanttuhummusta
  • 1 0 Seitan hodarit
  • 0 0 Seitania, uunijuureksia ja talvimausteinen tomaattimuhennos
  • 0 0 Lihaton keitto seitanista

Kommentit

Vietä ilta vähän fiinimmin tarjoamalla tilaisuuteen sopivaa juomaa ja suloisia pieniä suupaloja. Kovan luokan naposteluun sopivat herkut nautitaan ilman turhia tiskejä ja ähkystä ei ole vaaraa. Koristelussa vain mielikuvitus on rajana. Nämä ovat niin herkullisia, että varaa ainakin viisi lajiaan per illanviettäjä.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään