Jaa reseptisi Kotikokissa, voit voittaa Delicard-lahjakortin >>

Jaa reseptisi ja voita Delicard-lahjakortti >>

Porovoileipäkakku linnan

Reseptiä katsottu 440 kertaa
1 annosta | Valmistusaika 12 - 24 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
300 g Kylmäsavuporo (pala)
300 g Savukinkku (pala)
18 Viip Graham paahtoleipää
1 Prk Kurkkusalaattia (felix)
2 dl Kasvislientä
50 g Voita
4 Prk Ranskankermaa (valio)
2 Pkt Koskenlaskijaa
Poroa ja kinkkua koristeluun

Ohjeet

1. Tee greemi. Sulata voi kattilassa ja sulata koskenlaskija pieninä kuutioina sekaan, koko ajan sekoittaen. Lisää ranskankerma jatkaen sekoittamista. Jätä valmis greemi jäähtymään. Huom! Käytä valion ranskankermaa. Muilla tulee pistävä maku ja seos jää löysäksi. Ps. Tämä on vaikein työvaihe valmistuksessa. Voi palaa/juoksettua, jos ei ole huolellinen. Keskilämmöllä keskittyen pitäisi onnistua.

2. Tee kasvisliemi (1 pala 5dl vettä) ja jätä jäähtymään.

3. Poista huolellisesti porosta kalvot ja kuutioi poro ja kinkku pieniksi kuutioiksi (vähintään yhtä pieneksi, kuin pororouhe olisi) sekä sekoita tasaiseksi keskenään.

Laita 6 leipäviipaletta esim. leikkuulaudan ja leivinpaperin päälle. Täytä mahdolliset raot leivällä. Kostuta kasvisliemellä. Levitä greemiä ja kurkkusalaattia päälle. Lisää puolet lihatäytteestä. Toista sama. Lado päälle loput (6) leipäviipaletta. Kostuta ja paikkaile greemillä. Kiedo varovasti ja tiiviisti kakku leivinpaperiin ja laita kakku yön yli jääkaappiin tekeytymään. Ps. Jos kaupastasi saa ns. Pitkittäin siivutettua  vuokaleipää, helpottaa se tekemistä merkittävästi. Pps. Jos haluat, voit hifistellä ja leikata leipäviipaleista reunat pois ja tehdä tarkkuu työtä. Lopputuloksen kannalta sillä ei kuitenkaan merkitystä.

Ota kakku jääkaapista ja levitä loput greemistä kakkuun sekä koristele mielen mukaan. Hmm...(kuvassa oik. 27viip. kakku riettaasti koristeltuna, ei linna kelpoinen, itse pystyt varmasti parempaan; no maku tietty ratkaisee).


Kommentit

Timo_Leppänen1
Anopilta saatu resepti. Alunperin julkaistu jossain naisten lehdessä, vuonna x. Ohje kuulemma ns. Presidentin linnan versio. Järkyttävän hyvää. Ainoa miinus on se, että jo tuon ohjeessa olevan pikkukakunkin tarvikkeet maksaa yli 50€.