Kinkkukiusaus

4 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

2 rkl Öljyä
250 g Sipulia
3 Valkosipulinkynttä
4 dl Kuohukermaa
1 tl Rouhittua mustapippuria
1 tl Suolaa
170 g Aurajuustoa
400 g Uunilenkkiä
1 kg Peruna-sipulisekoitusta
Punajuuriviipaleita

Jaa resepti

Ohje

Retroruokaa! Mun näkemys kinkkukiusauksesta. Tarjoile tuhti ruoka raikkaiden ja etikkaisten lisukkeiden kanssa. Oma suosikki makeanhapokkaat punajuuriviipaleet. Suola- tai maustekurkkukuutiot sekä tomaatti- punasipulisalaatti (sokeri, viinietikka, öljy, pieni suola) sopisi myös täydellisesti kinkkukiusauksen rinnalle. 

Hienonna sipuli. Suikaloi uunilenkit. Puserra tai hienonna valkosipulinkynnet. Puserrettu on vahvempaa, joten monet suosivat hienonnettua. Öljy pannulle, levy täysille, odota kaksi minuuttia, lisää sipulit ja tiputa heti alhaiselle keskilämmölle (1/3). Kuullota niin kauan, että sipuli on pehmeää ja ottanut hieman väriä. Älä vatkaa koko ajan, niin väri tarttuu paremmin ja nopeammin.

Kun sipuli näyttää sopivalta, lisää valkosipuli ja sekoita se joukkoon. Käytin tällä kertaa puserrettua eli puolessa minuutissa valmista. Karkeampi hienonnettu voi olla aavistuksen kauemmin, mutta ei yli minuuttia. Kaada kermat pannulle. 

Mausta suolalla sekä mustapippurilla. Murenna 3/4 aurajuustosta kastikkeeseen (tai koko pala). Lisää "kinkkusuikaleet" ja sekoita tasaiseksi. Lämpö nolliin ja pannu sivuun. Ota peruna-sipulisekoitus pakastimesta ja kaada se tasaisesti syvällä pellillä olevan leivinpaperin päälle. Uuni päälle 200 asteeseen. 

Kun se on tarpeeksi lämmin, kaada kastike tasaisesti perunoiden joukkoon, sekoita, tasoita pinta ja ripottele loput aurajuustosta (1/4) tasaiseen tyyliin kiusauksen päälle - siirrä uunin alatasolle 50 minuutiksi. Anna levätä uunin jälkeen pienen hetken, 5-10 minuuttia. Tarjoile kiusaus raikkaan lisukkeen kanssa. 

Kaksi vinkkiä loppuun - aurajuuston voi vaihtaa fetaan (200 g). Jos uunilenkki ei kelpaa, korvaa se ylikypsällä palvikinkkupalalla (Kotimaista-merkki, 350 g). Se on selvästi kalliimpaa, mutta sen arvoista.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään