Lämpimät leivät ft. Sloppy Joe

30 - 60 min

Raaka-aineet

0,03 litraa ruokaöljyä, rypsi, rapsi tai auringonkukka kaikki käy
200 g sipulihakkelusta
10 kpl valkosipulinkynsiä
2 rkl Asian Fish Sauce
400 g jauhelihaa 10-23% rasvaa
3 g suolaa
300 g perunamuusi/perunasurvos
100 g tomaattipyree
30 g Habanerokastiketta, huom. maun mukaan
2-3 dl vesi
1 g Mustapippuria myllystä
300 g juustoraastetta
10 siivua leipää, kaikki paahtoleivät ym, käy. Itse käytin Reissumiestä
0,2 g oregano, pizzamauste tai muu

Jaa resepti

Ohje

Sloppy Joe on vanha resepti jossa käytetään eilisiä tai muuten vaan vanhoja aineksia. Taistellaan siis ruokahävikkiä vastaan. Pizza ja pyttipannu ovat siinä mielessä Joen sukulaisia. Sloppy Joe on siis Yhdysvalloissa keksitty sandwich- ratkaisu jossa jauhelihakastiketta laitetaan vaalean leivän päälle ja toinen siivu toastia päälle. Herkku voidaan syödä kylmänä tai lämpimänä.

Siis pilko perunat ja keitä, muussaa. Voit myös käyttää valmista muusijauhetta.

Freesaa sipuli ja puolet valkosipulista, vähennä lämpöä, lisää fish sauce. Anna muhia ja karamellisoitua pienellä lämmöllä. Ota sipulit eri astiaan ja paista jauheliha kovalla lämmöllä samassa pannussa, pippuria ja suolaa mausteeksi. Kun liha on saanut ruskeutta, lisää tomaattipyree, aiemmin karamellisoidut sipulit ja perunamuussi. Lisää vielä chilikastiketta ja noin 2dl vettä. Lämpö pois ja annetaan vetäytyä. Koostumus pitäisi kastikkeen jäähdyttyä olla kuin laastia, ei kiinteää muttei juoksevaakaan.

Uuni 200 Celcius-astetta, leipien (kaikki siivutettavissa oleva tai valmiiksi siivuina oleva käy) päälle lötkäytys Sloppy Joeta, pizzamauste/oregano, puolet siitä aiemmin kuorimastasi valkosipulista pieneksi hakattuna ja juustokansi päälle. 12-20 minuuttia uunissa kunnes juusto saa vähän väriä. Kannattaa odottaa hetkinen ennen nauttimista, leipien sisus on todella kuumaa heti alkuunsa!

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään