1 528
1 528

Haukipullakeitto

Raaka-aineet

n 600 g haukifilee jauhettu
1 dl tillisilppua
1 kanamuna
2 dl kermaa
n 1 tl suolaa ja valkopippuria
Keittoaineet:
6-8 kiinteää perunaa
4 kpl porkkanaa
1½-2 litraa kalalientä
suolaa tarvittaessa

Jaa resepti

Ohje

Jauha kala massaksi ja lisää mausteet sekä kanamuna. Anna koneen käydä että kaikki menee hyvin sekaisin. Lisää sitten kerma ohkaisenanauhana massaan ja anna pyörähtää kone niin että sekoittuu. Huom kaikki pitää olla kylmiä.

Laita kattilaan n 1½ litraa vettä ja kun vesi kiehuu  lisää siihen  ja 1-2 tl suolaa.  Ala tekemään kvenellejä. Ota kaksi lusikkaa ja ota toisella luikalla massaa ja kasta toinen lusikka kylmään veteen ja pyörittele siinä massaa että tulee soikeahko. Laita lusikalla kiehuvaanveteen n 4-5 kpl. Anna kiehua n 3-4 min nosta reikäkauhalla laakealle vadille, tee toinen samanlainen satsi niin kauan kun massaa riittää.  HUOM. Yritä pitää pullat erillään että eivät tartu toisiinsa kiinni.

Kuori porkkanat ja perunat, pilko oman mielesi kokoiseksi. Laita kattilaan 1½-2 l kalalientä (minä käytin 4 kalaliemikuutiota). Anna liemen kiehua ja lisää perunat ja porkkanat. Keitä kypsäksi. Tarkista liemenmaku ja lisää suolaa jos on tarvis.

Lisää kvenellit  keittoon ja anna hetki olla että lämpenevät, mutta  äla enään keitä että ei liemi sameennu.

Pienennä kevätsipulia koristeeksi ja tilliä voit myös laittaa herneenversoja. Smetana on kanssa hyvä lisä.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

naija
Minulle sattui juuri tärkeellä hetkellä katastrofi. Yleiskoneeni sanoi työsopimuksen irti ja poltti sulakkeet huh. Sen takia minun pullista ei tullu nättejä jäivät röpelöiseksi. Jos mahdollista niin kannattaa jauhauttaa kaupassa haukimassa. Jos pullia jää yli niin voit kyllä pakastaa seuraavaan keittoon tai paistaa vaikka voissa ja syödä muussin kanssa. Tillivoita mausteeksi. ;o)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään