The tonnikalakastike ja pasta

4 annosta

Raaka-aineet

1/2 pss pitkää spagettia
3 tlk tonnikalaa
1 kpl sipuli
3 siivua pekonia (American) pilkottuna mausteeksi
1 prk Mutti Polpa tomaattimurskaa
1 dl oliiviöljyä
1/3 paprika
8 kpl miniluumutomaatti
4 isoa kynsi valkosipuli
1 kpl kasvisliemikuutio
1 rkl ruokaöljyä
10 kpl vihreitä oliiveja pilkottuna
3 dl vettä
2 rkl hienoksi pilkottua suolakurkkua
mustapippuria
1 tl sokeria
Aromat-suolaa
Parmesan juustoa
Tuoretta persiljaa
meijerivoita
4 kpl paistovalmiita sämpylöitä

Jaa resepti

Ohje

Tehdään ihan ensimmäisenä oliiviöljysalaatti.

 

Oliiviöljy kulhoon, 2 kynttä valkosipulia murskattuna sekaan, minitomaatit pilkottuna ja samoin paprika. Jääkaappiin maustumaan.

 

Pieni kattila täyteen vettä, sekaan loraus ruokaöljyä (ettei spagetti tartu kiinni), kasvisliemikuutio ja 1/2tl suolaa halutessa. Näin saadaan vähän makua pastaan.

 

Pilko sipuli, oliivit ja suolakurkut valmiiksi. Perussetup; pannu liedelle, vesi mausteineen kattilaan ja tässä tapauksessa uuni päälle 180 astetta paistovalmiille sämpylöille. Laita pannu täysille, mutta älä laita vielä vettä kiehumaan kattilassa.

 

Tuttuun tapaan kourallinen kylmää vettä pannulle ja liesi täysille. Kun vesi on kiehunut pois, pannu on valmis. Kun pannu on kuuma, 25g meijerivoita pannulle ja laita pekonit ja sipuli kypsymään. Tiputa lämpö taas 6-7 teholle (asteikolla 0-10). Anna tiristä 2min. Heitä sekaan oliivit ja suolakurkut. Anna tiristä 1min (saadaan kirpeys pois oliiveista ja kurkuista).

 

Laita 3prk tonnikalaa pannulle, sekoita ja pyörittele sen verran, että ne lämpenee. Tonnikaloja ei ole tarkoitus paistaa tai kypsentää. 2min riittää. Lisää Mutti Polpa purkki, 3dl kylmää vettä, rkl mustapippuria, Aromat-suolaa, 1tl paprikajauhetta, 1tl sokeria pyöristämään makua, plöräys ketsuppia ja pienennä lämpö haudutusasteelle.

 

Laita kattilan levy nyt päälle täysille. Uuni kuumenemaan 180 astetta. Kastike saa porista myöhemmin hieman pidempään ehkä 5-lämmöllä. Paistovalmiit sämpylät kastellaan kylmällä vedellä hanan alla ja pellille+uuniin (rapea pinta). Kun vesi kiehuu kattilassa, spagetit sinne ja n.10 minuuttia. Ei tehdä sitkeitä vaan just al dente hieman pureskeltavia.

Kun sämpylät saa vähän väriä pintaan, ota uunista, avaa ja meijerivoita pintaan. Lautasen reunalle jääkaapista oliiviöljysalaattia. Tarjoile!

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 1 Miehen tonnikalakastike pastalle
  • 0 0 Hyvä tonnikalakastike
  • 1 2 Opiskelijan tonnikalakastike
  • 8 5 Wrap The Duck
  • 2 0 Maan mainio tonnikalakastike pastalle
  • 0 0 Helppo tonnikalakastike

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään