6 357
6 357

Rapeakuorinen leipä alle 2 tunnissa

Raaka-aineet

2 ½ dl vettä
n ½ dl mannaryynejä
n 1 dl kaurahiutaleita
25 g tuorettahiivaa
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
n 6 dl vehnäjauhoja
n 1-1½ dl öljyä (ei oliviöljyä)

Jaa resepti

Ohje

Lämmitä vesi lämpimäksi (saa olla aika lämmintä koska ryynit ja hiutaleet jäähdyttää)  lisää siihen mannaryynit ja kaurahiutaleet. Anna olla hetki n 5 min. SEKOITA HIIVA JA SOKERI tasaiseksi ja sulata ne kulhoon muiden joukkoon. Lisää n 1 dl vehnäjauhoja sekoita tasaiseksi ja anna levätä n 15 min. Ala sitten lisäämään jauhoja ja suola, sekoita voimakkaasti ja lisää öljyä vähän. Näin teet taikinaa lisäämällä jauhoja ja öljyä vuorotellen. Alusta että taikinasta tulee pehmeä. Öljyä vuoka ja laita taikina siihen, nostata taikinaa n 20 min liiananalla.

Kumoa taikina öljytylle alustalle ja vaivaa. Tee sitten yksi leipä tai sämpylöitä. Laita liinan

alle vielä nousemaan n 15 min Voit ripotella jauhoja leivän päälle ja tee terävällä veitsellä tai partaterällä muutama viilto leipään. Laita leipä pellille joka on lämmitetty uunissa. Paistaleipää 200 asteessa n 30 min.

Älä peitä leipää uunista otettua.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

naija
Nopea leipä ja tosi hyvä. Tästä tuli iso leipä jonka leikkasimme puoliksi ja käännettiin leikkauspuoli alaspäin ja siitä sitten leikkatiin viipaleita , katso kuvaa. Maistuu grillattuna tai paahdettunakin hyvin. Mitat ovat n koska minä teen näppituntumana. Jos leipä ei repeile niin on onnistunut kohotuksessa ja paistossa.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään