Helppo Vihannespiirakka

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

Pohja:
200 g margariinia
2 dl juustoraastetta
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1.5 dl kasvislientä
Täyte:
500 g pakastevihanneksia (herne, papu, porkkana, kukkakaali)
1.5 dl kasvislientä
6 kananmunaa
4 dl juustoraastetta

Jaa resepti

Ohje

Mittaa pieneen kattilaan 5 desilitraa vettä, lisää kaksi kasvisliemikuutiota, kuumenna kunnes liemi on valmista, laita jäähtymään.

Laita 500g pakastevihanneksia toiseen kattilaan ja peitä vedellä. Kuumenna levyllä kunnes vesi alkaa kiehumaan, laita jäähtymään.

Lisää kulhossa 200 grammaan margariinia 2 desilitraa juustoraastetta, 1.5 desilitraa kasvislientä, 5 desilitraa vehnäjauhoa ja 2 teelusikallista leivinjauhetta. Vaivaa taikinaa hetki käsin, kunnes ainekset ovat sulautuneet yhteen ja taikina on kiinteää. Levitä taikina suurehkoon voideltuun uunivuokaan.

Paista piirakan pohjaa 225 asteisessa uunissa 10 minuutin ajan. Ota ulos uunista. Levitä vihannekset tasaiseksi kerrokseksi pohjan päälle.

Sekoita kulhossa 6 munaa, 1.5 desilitraa kasvislientä ja 4 desilitraa juustoraastetta yhteen. Levitä piirakan pinnalle ja laita paistumaan 225 asteiseen uuniin 30 minuutiksi.

Anna jäähtyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Samankaltaisia reseptejä

  • 22 0 Helppo omenasosepiirakka
  • 4 2 Helppo Kiivi-Kookospiirakka
  • 7 5 Helppo rahkapiirakka
  • 12 3 Helppo rahkapiirakka
  • 5 2 Helppo kinkkupiirakka
  • 19 1 Helppo kinkkupiirakka (gluteeniton)

Kommentit

velimatti2100
Kasvisliemen sijasta voi käyttää pelkkää vettäkin, ja voi antaa jäähtyä jopa 15 minuuttia ennen tarjoilua. Vihannesten sijasta voi käyttää lähes mitä tahansa vihanneksia, kasviksia, juureksia yms., mutta itse käytin pakastevihanneksia - 2 x 250 gramman pussia, jotka sisälsivät porkkanaa, vihreitä papuja, kukkakaalia ja herneitä. Annoksesta tulee kunnon ateria ainakin 4:lle! :) xx

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään