2 464
2 464

Lohiperunapasteijat

6 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

4 kpl voitaikinalevyjä
1 dl Mummon perunanuudeleita
1 dl valmista perunamuusia
2 dl kypsää Norjan lohta
1 kpl kananmuna

Jaa resepti

Ohje

Kolmesta voitaikinalevystä tulee 8 kpl pasteijoita, joten skaalaa sen mukaan täytteet, kuinka monta levyä aiot tehdä. Tällä ohjeella tulee 4 kpl lohipasteijaa perunanuudelista ja kolme perunamuusista. Jos haluat tehdä yhtä lajia, niin tee täytteet sen mukaan.

Laita uuni kuumenemaan 225C.

Sekoita valmiin muusiin puolet lohesta tasaiseksi massaksi. Voit jättää isompia palasia halutessasi.

Paista kuumalla pannulla, tilkassa öljyä perunanuudelit muutaman minuutin, että ne pehmenevät. Mausta esim. yrttisuolalla. Sekoita hieman jäähtyneet perunanuudelit lohen kanssa massaksi.

 

Leikkaa melkein sulaneet voitaikinalevyt keskeltä kahdeksi neliöksi. Riko kananmuna ja vatkaa rikki. Voitele levyjen kaksi vierekkäistä reunaa kananmunalla. Lusikoi keskelle levyä lohiperunamassaa ja venytä munaton reuna massan yli voideltuun reunaan ja painele kiinni ensin sormilla ja sitten lopuksi haarukalla. Voitele pasteijat kananmunalla päältä ja pistele haarukalla muutama reikä pintaan. Paista uunissa 225C n. 15 minuuttia.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Birdy75
Piti testata riisin tilalla perunaa ja molemmista tuli hyviä. Rakennetta on enemmän perunanuudelissa ja ehkä kylmänä toimii paremmin.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään