4 102
4 102

True burgeri

4 annosta

Raaka-aineet

800 g NAUDANjauhelihaa mieluiten 17-20+%
4 Kpl Cheddarjuusto viipaletta
1 Kpl jäävuorisalaattia tai muuta salaattia
2 Kpl Tomaattia
2 Kpl suolakurkkuja
1 Kpl sipuli
Ketsuppia
Majoneesia (suosittelen hellmanssia tai jessen majoneesia)
Suolaa (mieluiten merisuola)
Mustapippuri
4 Kpl Hampurilais sämpylöitä (suosittelen briossia)

Jaa resepti

Ohje

Ota liha lämpenemään noin 30 min ennen pöydälle. Jaottele liha neljään osaan, ota leikkuulauta ja rupea kevyesti muotoilemaan pihvejä sen päälle, yritä selvitä mahdollisimman vähällä painelulla ja veivailulla, lisäksi muotoile pihveistä mahdollisimman paksuja HUOM! itse olen todennut että pihvi säilyttää paljon paljon paremmin mehukkuutensa tällä metodilla verrattuna taikinan tekemiseen.

Kun pihvit ovat muodossaan rouhi päälle reilusti suolaa ja itse tykkään laittaa samalla mustapippurin joka kirpeytyy vähän paistettaessa, mutta pippurin voi lisätä myös vasta paistohetkellä. Paina sormella kevyesti pieni kuoppa keskelle burgeria jotta pihvi säilyy paistaessa tasaisena.  Anna suolan imeytyä lihaan hetki, tällä välin voit pilkkoa kasvikset valmiiksi.

Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja laita pannulle voita tai öljyä, olen itse paistanut vähän pihvin paksuudesta riippuen yleensä kellottamalla 2 minuuttia ja kääntö + 2 minuuttiia ja kääntö + 2 min ja kääntö ja viimeiselle 2 min laittanut cheddar viipaleet pihvien päälle ja kannen pannun päälle jotta cheddar sulaa kauniisti pihvin päälle. (Pihvi jää tällöin mediumiksi ja säilyttää parhaiten mehukkuutensa) jos haluat paistaa kypsäksi 5-6 min per puoli on hyvä.

Sämpylän kannet voi halutessaan lämmittää uunissa (max 150 astetta) rapsakoiksi tai rapeuttaa pannulla pienen öljytilkan avulla.

 

Ja ei muuta kun burgeri kokoon ja ääntä kohti :) (toimii myös hyvänä krapulantappaja 2.0:na)

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään