Turkkilaisia öljyssä keitettyjä pinattikääryleitä

Reseptiä katsottu 651 kertaa

Raaka-aineet

Ostoslistalle
valmiita taikinalevyjä
tuoretta pinattia
sipulia
kermaa
juustoa
suolaa, mustapippuria, sokeria
öljyä keittämiseen

Ohjeet

Huuhdo  pinaatit ja pistä kuivalle  pannulle, anna olla niin kauan että vesi haihtuu. Silppua sipuli pieneksi, kullota voissa tai öljyssä. Lisää pinatit ja pyöräytä muutama kerta. Lisää loraus kermaa (ei välttämätön) mausta ja tarkista maku. Jos on kovin isoja pinatinlehtiä niin pilko vähän vielä veitsellä.

huom! Poista ennen huuhtelua paksut varret pinaatista !!

Minulla oli valmiita juustonauhoja joten käytin niitä.

Laita taikina levyt pöydälle (katso kuvasta) levitä jäähtynyt pinattisipulitäyte ja sen päälle juusto. Taita ensin pitkät sivut ja sitten vasta alat rullaamaan  kärkeäkohti, kostuta kärkeä vähän niin että liimautuu,

Kun olet tehnyt kaikki valmiiksi niin kuumenna öljy vaikka korkereunaisessa paistinpannussa ja keiitä siinä niin että ruskistuvat ja käännä, Tämä käy hyvin nopeasti ja ole varovainen että et polta kuumassa öljyssä itseäsi. Nosta kääryleet talouspaperin päälle että ylimääräinen öljy imeytyy siihen. Tarjoile välittömästi koska ovat silloin parhaimmillaan.

Jos haluat tehdä enemmän niin voit pakastaa ja sitten ottaa sieltä (mutta anna sulaa kokonaan) keitä sitten öljyssä.


Kommentit

naija
Näitä kutsutaan myös sikareiksi. Linkitin myös ohjeen jonka paistoin uunissa eri täytteellä. Täytteethän voit itse soveltaa vaikka lihalla esim. makeitakin näistä voi tehdä. Aivan ihania. ;o)