Salmiakkirisotto

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

4 dl risottoriisiä (arborio)
1 dl salmiakkimikseriä
0,5 dl Bacardi- rommia
0,5 dl sprite
2 kpl kanaliemikuutio
7 dl keitettyä vettä
2 dl ruokakermaa
2 kpl valkosipulinkynttä
2 cm pala inkivääriä
pähkinöitä
kuivattuja yrttejä
suolaa & pippuria
hunajaa
2 dl juustoraastetta

Jaa resepti

Ohje

Kaikki raaka-aineet kannattaa mitata valmiiksi kuppeihin, ennenkuin alkaa valmistamaan risottoa.Yhdistä salmiakkimikseri, bacardi ja sprite.Keitä vesi ja sekoita sekaan kanaliemiekuutiot (itse murustan ne ensin). Anna jäähtyä hieman ja lisää sekaan vielä ruokakerma.

Kuullota raastettuja valkosipulinkynsiä ja inkivääriä öljyssä pannulla, lisää sekaan myös pähkinät.Kuullota risottoriisiä n.2 minuuttia valkosipuli-inkivääri-pähkinäseoksen kanssa. Kuullotuksen loppupuolella valuta riisin päälle oman maun mukaan hunajaa (itse käytin puristettavaa hunajaa ehkä 1rkl verran) ja paahda hieman pannulla.

Anna pannun olla tähän asti kuumalla (täysillä) ja lisää salmiakki-bacardi-spritemix pannulle. Laske tämän jälkeen pannun teho n. puoleen väliin (5-6/9). Anna nesteen imeytyä ja haihtua. Lisää yrtit, suola & pippuri.Tämän jälkeen lisää kanalientä n. 1dl kerrallaan ja anna imeytyä ennen uuden nesteen lisäytymistä. Nesteen lisäämiseen ja imeyttämiseen menee aikaa n.20-25 minuuttia. Riisejä pitää sekoitella tasaisin väliajoin koko sen ajan kun ovat pannulla.

Valmis risotto on purekseltavaa ja tahmeaa, ei kuivaa tai mössöä. Kun risotto on valmis, lisää sekaan juustoraaste ja sekoita nopeasti.

Ohjeesta on helppo muokata muita risottoja. Bacardi-salmiakkimikserin sijasta voi käyttää vaikka siideriä tai valkoviiniä. Pähkinät voi korvata sienillä tai 500 g keitettyä punajuurta (paloittele punajuuret ja soseuta niistä puolet, lisää sose alkoholinesteen jälkeen ja palat juuston kanssa). Juustoraaste voi olla tavallista, parmesania tai vaikka sinihomejuustomurua!

Samankaltaisia reseptejä

  • 21 3 Ramen -nuudelikeitto possulla
  • 3 0 Kanaa risoton kera
  • 5 1 Jättikatkarapurisotto
  • 9 2 Juustorisotto
  • 2 1 Pina colada
  • 2 0 Juustoinen Kanttarelli-Risotto

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään