5 544
5 544

Pizza rieskapohjalla

2 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

3 kpl Fazer rullarieskaa
puoli prk Barilla Basilico ateriakastiketta
150 g Punaleima emmentalraastetta
10 siivua Saarioisen pieni kultakinkku
1 prk Abba tonnikala filepaloja vedessä
30 siivua Saarioinen pepperoni
Mozzarellaraastetta
Oreganoa

Jaa resepti

Ohje

Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.

Leikkaa rieskat sopivan kokoisiksi paloiksi, jotta saat uunipellin täydeltä pohjaa pizzalle.

Levitä Basilico-kastike pohjille. Puoli purkillista on mielestäni sopiva määrä.  Levitä reunoille asti, eikä haittaa vaikka menee vähän ylikin.  Reunat eivät kärähdä uunissa, kun ovat kastikkeen suojassa.

Lisää emmental- raaste pohjan päälle tasaisesti. Yksi pikkupussillinen on juuri sopiva määrä.  Ei ehkä se terveellisin osa pizzassa, mutta niin hyvää...

Leikkele kinkku suikaleiksi ( yrttisaksilla käy kätevästi ), purista tonnikalasta vedet pois avatun kannen avulla ja hienonna haarukalla pienemmäksi.  Levitä pohjalle.  Kinkku tonnikalan alle, niin ei kuivu uunissa.  Puolita pepperonit ja asettele nätisti.  Päälle vielä ripaus mozzarella- raastetta antamaan mehevyyttä.

Paista 250 asteessa n. 10 minuuttia.  Kun emmental- raaste kuplii täytteiden läpi koko pizzan alalta, on pizza valmista.  Lisää oregano tai vaihtoehtoisesti tuoretta basilikaa tai rucolaa ja nauti!

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

jyki67
Pizzaa voi tehdä monella tavalla ja tässä mielestäni yksi helpoimmista. Laitoin reseptiin juuri ne ainekset, joita itse käytän. Olen kokeillut paljon erilaisia vaihtoehtoja ja todennut nämä mieleisekseni. Makuja täytteiden suhteen on monia ja oleellinen juttu mielestäni onkin tässä tuo rieskan, Basilicon ja emmentalin liitto. Syötävää on kahdelle riittävästi :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään