34 282
34 282

Paahdettu sipulirouhe

5 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

2-4 kpl Sipuli
1 hyppysellinen Suolaa
1 loraus Rypsiöljyä

Jaa resepti

Ohje

Kasvissosekeitto kaipasi pinnalleen sipulirouhetta piristykseksi. Sitä ei kotona ollut, enkä löytänyt mistään mieleistä ohjetta. Kaupan sipulirouheissa näkyy yleensä olevan öljyn lisäksi vehnäjauhoa rouheen pinnassa, ja vehnäjauho tuntui turhalta. Monissa netistä löytämissäni ohjeissa uppopaistettiin sipuli öljyssä, ja se tuntui tarpeettoman rasvaiselta konstilta. Päätin kokata rouheen vaistonvaraisella kokkausprosessiohjauksella. Rouhetta tuli aika pieni koe-erä, mutta sen verran hyvin näkyi maistuvan muillekin kuin itselleni, että pannaan ohje jakoon.

Jääkaapista löytyi yksi iso tavallinen sipuli ja muutama punasipuli. Otin yhden kumpaakin, ja silppusin veitsellä. Panin silpun paistinpannulle, ja rypsiöljyä sekaan. Paistelin pienen hetken rypsiöljyssä, jotta öljy imeytyi sipuliin.

Kaadoin sipulisilpun uunipellille leivinpaperin päälle ja levitin tasaiseksi kerrokseksi. Panin uunin 120 asteeseen ja pellin uuniin. 

Otin puolen tunnin päästä pellin uunista havaitakseni, että ei ole vielä paahtunut. Muistin suolan. Ripottelin suolaa päälle, sekoitin, levitin uudelleen tasaiseksi kerrokseksi. Annoin olla uunissa vielä reilun puoli tuntia, ehkä tunninkin. Ei ollut kelloa ranteessa, arvioin kypsymistä silmämääräisesti.

Rouhe näytti vihdoin kypsältä. Se näytti myös öljyiseltä. Levitin paahdetun rouheen talouspaperille, jotta liika öljy imeytyisi paperiin.

Kun liiat öljyt olivat tovin päästä alla olevassa paperissa, kaadoin rouheen pieneen lasikulhoon. Panin soppalautasen mikroon, ripottelin kuumennetun sopan pinnalle sipulirouhetta. Toimii! Aineksina siis olivat ainoastaan sipuli, rypsiöljy ja suola.

Samankaltaisia reseptejä

  • 9 1 Paahdettu tomaattikeitto
  • 1 0 Paahdettu myskikurpitsasosekeitto
  • 0 0 Paahdettu kukkakaali
  • 3 0 Paahdettu paprika-broileripiirakka
  • 0 0 Paahdettu Paprikasosekeitto
  • 0 0 Paahdettu palsternakka-perunamuusi

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään