Appelsiinimarmeladinamut

yli 24 h

Raaka-aineet

3 Appelsiinia
20 g Agar agar -jauhetta
4 dl Sokeria
Vettä
Sokeria kuorrutukseen

Jaa resepti

Ohje

Pese appelsiinit ja raasta niiden kuori kattilaan. Purista mukaan mehu, voit laittaa kattilaan mukaan myös jäljelle jääneen hedelmälihan. Lisää vähän vettä, jotta appelsiini ei pala pohjaan, keitä n. 10 minuuttia.

Siivilöi appelsiinista kaikki kiinteä aines pois. Mittaa, paljonko appelsiinin nestettä jää jäljelle (minulla jäi 4,5dl), ja lisää loput vettä niin, että nestettä on yhteensä 1,3l.

Lisää nesteeseen sokeri ja agarjauhe, ja keitä miedolla lämmöllä 45 minuuttia välillä sekoittaen. Jos haluat, voit lisätä mukaan tipan punaista elintarvikeväriä jolloin saat kauniin oranssin sävyn.

Anna massan jäähdyä hetki, jonka jälkeen kaada se kelmulla vuorattuun vuokaan. Anna jähmettyä huoneenlämmössä n. puoli tuntia. Leikkaa jähmettynyt massa kuutioiksi, ja asettele palaset uunipellille. Anna namujen kuivettua huoneenlämmössä pari vuorokautta.

Pyörittele kuivettuneet namut sokerissa. Älä yritä sokeroida niitä aikaisemmin, koska sokeri voi sulaa jolloin namuista tulee tahmeita ja kuivettuminen pitkittyy.

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 0 Vadelmamousse (veg)
  • 2 1 Valkosuklaakakku ilman liivatetta
  • 2 0 (Salmiakki)viinikumikarkit
  • 2 1 Helpot mustikkamarmeladit
  • 0 0 Marmeladit
  • 0 0 Persikka-jogurttikakku (veg)

Kommentit

Horsmankukka
Maku aidoista hedelmistä, nam!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään