AIOLI mausteilla

6 annosta Alle 15 min

Raaka-aineet

6 kpl valkosipulinkynttä, kuorittuna ja pilkottuna
2 kpl kananmunan keltuaista
2 1/2 dl neitsytoliiviöljyä
1 rkl sitruunasta puristettua mehua
1 tl dijon- sinappia
ripaus merisuolahiutaleita
ripaus mustapippuria myllystä

Jaa resepti

Ohje

1. Laita pilkotut valkosipulit mortteliin ja jauha hyvin. Lisää keltuaiset ja jatka jauhamista, kunnes ovat hyvin sekoittuneet. Huom! Voit tehdä tämän myös monitoimikoneessa, mutta mortteli on ehdottomasti parempi. Mortteli ei "leikkaa" seosta, vaan jauhaa sen tahnaksi. Maku on näin täyteläinen.

2. Laita valkosipuli-keltuaisseos yleiskoneeseen ja käynnistä. Pidä kone kokoajan käynnissä valmistuksen ajan. Kaada joukkoon ohuena nauhana puolet oliiviöljystä. Lisää sitten sitruunan mehu.
Lisää loput oliiviöljystä ohuena nauhana. Siirra majoneesi kulhoon ja sekoita joukkoon sinappi, suola ja pippuri. Peitä kulho kelmulla ja anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

 

Tarjoa kylmänä.

Käy yleismausteena tai dippina mm. kalalle, äyriäisille, naudanlihalle, lampaanlihalle, possunlihalle ja friteeratuille ruoille.

Samankaltaisia reseptejä

  • 18 15 Maalaiskeitto pestolla
  • 4 1 Muffinit Välimeren mausteilla
  • 9 3 Uunikala & aioli
  • 2 0 Kinkkulaatikko, millä vaan mausteilla
  • 4 4 Risotto kaikilla mausteilla
  • 4 2 Grillattu halloumileipä

Kommentit

minna bunce
Aioli/allioli ei ole alunperin majoneesikastike. Nimi tulee sanoista "all"valkosipuli, "i"ja, "oli"oljy. No tama Catalan perinteesta...jokatapauksessa kaikki mieltävät kastikkeen valkosipulimajoneesiksi ja näinollen sitä voisi kutsua "allioli munilla". Hyvä ja monikäyttöinen lisuke/mauste/dippi.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään