Pinaattilaatikko

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

250 grammaa 0,3% maustamatonta maitorahkaa
1 kokonainen kanamuna
3 valkuaista
50-80 grammaa raejuustoa(kevyempi) tai juustorastetta maun mukaan
150-250 grammaa tuoretta pinaattia
2 rkl öljyä
suolaa, pippuria, valkosipulia maun mukaan

Jaa resepti

Ohje

Tässä on teille minun yksi uusista lempiherkuistani. Soveltuu hyvin aamupalaksi, välipalaksi tai vaikka iltapalaksi. Joskus myös hienonnan palan salaatin sekaan lihan sijasta. Tärkeintä reseptissäni on sen kevyt, vähähiilihydraattinen ja vähärasvainen koostumus. Silti se on kovin maistuvaa.

Pese pinaatit runsaalla vedellä samalla käsillä niitä hienontaen isossa siivilässä. Kun pinaatti on painautunut kasaan ja pieniksi silpuiksi lisää pannulle 1 ruokalusikka öljyä ja halutessasi murskaa sekaan yksi valkosipulin kynsi. Kuullota pinaatit (ja valkosipuli) pannulla n.5 minuuttia. Lisää sekaan pippuriseosta.

Laita kulhoon maitorahka, kevyesti vatkattu muna ja valkuaiset, kaada sekaan pinaatti-valkosipuliseos, ja juustona sekaan voi laittaa joko raejuustoa tai juustoraastetta oman makumieltymyksen mukaan. Laihduttajalle suosittelen ehdottomasti 0,2% raejuustoa tai esim. 3 % fetajuustoa mikä kannattaa murentaa sekaan.

Sekoita kaikki keskenään ja voitele ensin uunivuoka ruokalusikallisella öljyä, sitten lisää seos vuokaan. Valmista 175 asteisessa uunissa noin 45-50 minuuttia.

Jos käytät fetajuustoa tai juustoraastetta niin suosittelen suolan lisäämistä vasta valmiille annokselle jos tarve vaatii sillä itse kun tämän tein niin pinaatti, pippuri ja valkosipuli tekivät ruoasta jo tarpeeksi mausteisen eikä lisäksi tarvittu ylimääräistä suolaa. 

Samankaltaisia reseptejä

  • 4 0 Rahkalätyt
  • 6 1 Tonnikalaperunavuoka
  • 19 8 Ananas / Avokado / Raejuusto
  • 1 7 Kuorrutetut broilerit peltiperunoilla 24.5.2023
  • 1 3 Hedelmärahkarae
  • 2 3 Raejuusto-tuorejuusto-graavilohilevite

Kommentit

henna.kalinainen
Löysin tämän vastaavanlaisen reseptin siis alunperin fit-lehdestä , mutta poistin ohjeesta mielestäni turhan perunajauhon ja laitoin kahden kokonaisen kanamunan sijasta vain yhden kokonaisen munan ja lisäksi 3 valkuaista pitämään laatikon kasassa. En myöskään tykännyt ajatuksesta valmistaa heidän reseptin mukaisesti tätä pakastepinaatista vaan tuoreesta. toivottavasti maistuu!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään