Pelmenit jauhelihatäytteellä

Reseptiä katsottu 4 757 kertaa
4 annosta

Raaka-aineet

Ostoslistalle
1 kpl kanamuna
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl vettä
1/4 tl suola
täyte:
1/2 kpl sipulia
2 tl öljyä
1 kpl valkosipulinkynsi
150 g jauheliha
4 kpl tuoreita herkkusieniä
2 rkl vettä
1/2 tl suola
keitinvesi:
1 l vettä
1 tl suola

Ohjeet

1.Valmista taikina: sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi ja pane jääkaappiin jähmettymään.

2.Valmista täyte. Hienonna sipuli ja valkosipuli kynsi hyvin hienoksi ja kuullota ne öljyssä pehmeiksi. Lisää vesi, sipulit ja mausteet raakaan jauhelihaan hyvin sekoittaen.

3. Jos käytössäsi ei ole pelmenirautaa, kaaviloi pelmenitaikina ohueksi levyksi ja ota siitä pyöreitä levyjä pienellä lasilla tai pyöreällä muotilla. (Pelmenirautaa käyttäessäsi, kaaviloi kaksi raudankokoista levyä)

4. Nosta teelusikalla täytettä kunkin pyörylän keskelle ja sulje ne ensin puolikuun muotoisiksi pikkupiiraiksi ja nipistä sitten päät yhteen. (Pelmenirautaa käyttäessäsi aseta toinen taikinalevy raudan päälle, laita pikkulusikalla täytettä koloihin ja nosta toinen levy kanneksi päälle. Kaaviloi kaulimella niin että saat pelmenit irti raudasta)

5. Pane pelmenit hetkeksi kylmään ennen keittämistä.

6. Mausta kiehuva vesi suolalla ja upota pelmenit yksitellen veteen. Ne ovat kypsiä, kun ne nousevat pinnalle. Nosta kypsät pelmenit reikäkauhalla kuumaan tarjoiluastiaan.

7. Tarjoa kuumina smetanan kera.

 


Kommentit

Tekijäryhmän tiedot

Logokuva

Itis kokkaa

Helsinkiläisen Itäkeskuksen peruskoulun 9.luokkien kotitalouden ryhmät ryhtyivät innoissaan kokeilemaan itsetuunattuja ruoka- ja leivonnaisohjeita. Tu ...