Raikas halloumsalaatti

Reseptiä katsottu 14 395 kertaa

Raaka-aineet

Ostoslistalle
1 pss jääsalaattia (tai muuta haluamaasi raikasta salaattia)
½ granattiomena
1 pkt halloum juustoa
1 prk ananaspaloja
½ kurkku
pari kourallista Cashew pähkinöitä

Ohjeet

Huom! Määriä voi hieman soveltaa - halutessaan jotain enemmän, sitä voi laittaa enemmän, ja päinvastoin. Määrä oli kohtalainen, riitti hyvin lisäkkeenä yhdellä aterialla 4 henkilölle.

 

1. Paista ensin halloumit, että ne ehtivät jäähtyä. Siivuta halloumpala n. 1½cm siivuiksi, ja lisää kuumalle pannulle ensin yksi siivu. Paista testiksi molemmin puolin. Jos tulos on hyvä, paista loputkin. Jos juusto kuitenkin sulaa/muita ongelmia ilmenee, säädä lämpöä hieman kuumemmaksi tai viileämmäksi. Tarttumaton pinta on paras tässä, halloum jää helposti kiinni pannuun. Paista kauniin ruskeaksi pinnalta.

2. Leikkaa siivut n.1x1cm kuutioiksi, ja jätä jäähtymään.

3. Revi salaatinlehdet suupalan kokoisiksi paloiksi kulhoon (ei tarjoilukulhoon kuitenkaan, vaan sekoituskulhoon) ja valuta ananakset. Kuutioi kurkku, ja laita ananas ja kurkku salaatinlehtien joukkoon.

4. Puolita granaattiomena, ja varovaisesti irroita siemenet valkoisesta sisuksesta. Ole huolellinen, ja laita vain siemeniä salaattiin. Varo! Granaattiomena värjää paikat hyvin helposti, eikä se lähde irti.

5. Laita siemenet salaattiin, lisää jäähtyneet juustokuutiot, ja lopuksi laita pari kourallista cashew-pähkinöitä joukkoon. Sekoita, ja kumoa salaatti tarjoilukulhoon, tai tee valmiita annoksia (kuten minä kuvassa)


Kommentit

SinniMur
Tämä ihana salaatti on lumonnut jopa perheen 9-vuotiaan neidin. Aina olisi toiveissa saada tätä salaattia! Välillä sovellan salaatin kanssa enemmän - lisään vaikka rypäleitä ja auringonkukan siemeniä - ja aina on yhtä herkullinen. Halloum on ihanan suolainen lisä muuten raikkaan salaatin joukossa, ja murea cashew kruunaa kaiken!