Hevosenlihapihvit

4 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

500 g hevosen jauhelihaa
1 kananmuna
2 rkl korppujauhoja
2 rkl vehnäjauhoja
1 sipuli
1 dl kermaa
mustapippuria
suolaa
timjamia
worchestershire-kastiketta
sinappia
persiljasilppua
paistamiseen tuokaöljyä tai FloraCulinessea

Jaa resepti

Ohje

Hankitaan hallista tai hyvinvarustetun marketin lihatiskiltä puoli kiloa hevosen jauhelihaa. Ei väliä onko ravuri vai ratsu, kumpi tahansa käy.Lisäksi liha on vähärasvaista ja ekologinen vaihtoehto ratsun hautaamisen sijaan. Tämä heppatytöille tiedoksi.

Korppujauho, kananmuna ja tilkkanen maitoa mitataan sekoituskulhoon. Seoksen annetaan turvota puolisen tuntia ja jos seos on kovin jäykkää, lisätään tilkkanen maitoa.

Tässä vaiheessa on hyvä lisätä mausteet periaatteella: pinta tummaksi mustapippurista, suolaa hieman vähemmän. Tilkka worcestershire-kastiketta, noin teelusikallinen.

Keltasipuli pilkotaan hienoksi ja kuullotetaan pienessä tilkassa öljyä varoen palamista. Lisätään sipuli öljyineen korppujauho-munaseokseen ja sekoitetaan.

Hevosen jauheliha lisätään pieninä nokareina ja sekoitetaan korppujauho-mausteseokseen, mutta ei vatkata turhanpäiten. Tässä vaiheessa voi paistaa vielä lämpimässä pannussa pienen koepihvin ja tarkistaa maun.

Jos mausteita on riittävästi, voi pihvit paistaa periaatteella neljä-viisi pihviä per pannu. Itse käytän Flora Culinessea, se kun ei räisky eikä käryä. Pihvejä ei tarvitse erikseen muotoilla, riittää, kun ottaa isolla kostutetulla lusikalla taikinasta klönttejä ja painaa sen paistinlastalla sopivan litteäksi. Pannun pitää olla riittävän kuuma jotta lihasta ei valu nestettä pannulle kiehumaan.

Kun pihvi on toiselta puolelta kypsä, sen pinnalle kohoaa nestepisaroita. Käännä tällöin pihvit ja paista toinekin puoli, varo kuitenkin paistamasta mustaksi.

Pihvejä tulee noin 10 kappaletta eli pari pannullista puolesta kilosta jauhelihaa. Nosta valmiit pihvit syrjään ja valmista kastike:

1-2 ruokalusikallista vehnäjauhoja sekoitetaan voi- tai rasvanokareen kanssa ja kuumennetaan keskilämmöllä, kunnes alkaa ruskistua. Flora Culinesse toimii tässäkin hyvin. Pannun paistoliemet käytetään antamaan kastikkeeseen makua, joten pannua ei kannata välillä puhdistaa.

Jauho-rasvaseokseen  lisätään desilitran verran kermaa ja perunoiden tai kasvisten keitinlientä. Tarkistetaan suolan määrä. Maustetaan timjamilla ja lorauksella sinappia. Sekoitetaan tasaiseksi.

Pihvit nostellaan takaisin pannuun ja niitä kypsennellään vielä viitisen minuuttia tai enemmän. Koristellaan persiljasilpulla

Tarjotaan riistan tapaan keitettyjen perunoiden ja kasvisten kanssa. Puolukkahillo toimii tässäkin.

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 1 Hevosenpaistista pihvit 31.7.2015
  • 1 0 PerunaisetJauhelihaPihvit
  • 1 0 Hirvenlihapullat
  • 2 1 Hevosen paisti jauheliha +porsaan jauheliha pyörykät
  • 4 5 Hevosenlihapihvit suppilosoosilla.
  • 7 5 Hevosen sisäpaistia meidän tyyliin

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään