Broilerin maksa

Reseptiä katsottu 16 293 kertaa

Raaka-aineet

Ostoslistalle

Ohjeet

Pakastepaketti saa sulaa huoneenlämmössä ainakin kahdeksan tuntia. Kun sulanut, riko veitsellä pari senttiä paketin reunaa kulmasta, valuta verineste altaaseen. Sulata paistinpannuun voi valmiiksi, mutta virta sen jälkeen pois. Avaa paketin muovi ja ota maksa kerrallaan käteen, ovat kuin kolmiapiloita. Poista saksilla kaikki osat jotka ei maksalta näytä (hyvin vähän sidekalvoa). Leikkaa maksa kerrallaan n. 2x2 cm palasia pannuun. Kun kaikki pannussa, levitä puulastalla tasaisesti ja mausta suolasirottimella. Muuta ei tarvita.

Ala paistaa, kun tummenneet n. puoleenväliin käännä kipenet haarukalla veistä apuna käyttäen. (Varo raaputtamasta teflonpintaa). Kun paistuneet saman aikaa toiseltakin puolelta, niin voi alkaa sekoittaa kunnolla puulastalla. Kun pinta/maksat näyttää sopivilta, sammuta virta. Älä sitten pelästy paiston aikana ! Käsikranaatteja. Käytä essua.

Voi syödä pikkuhaarukalla pelkkiä maksanpaloja, mutta jos haluat kokeilla niin seuraksi sopii esim. puolukkahillo, italiansalaatti, raaka sipuli ja yllättäen jopa kurkkusalaatti. Älä kuiteskaan kaikella aloita, vaan kokeile ensin jotain näistä.

Broilerinmaksa on muuta maksaa miedomman makuinen, ja muista: ensimmäinen pala ei koskaan maistu sikasikaparhaalta, mutta kun otat toisen niin sitten syöt loputkin !

Saat loistavan kastikkeen kypsistä maksoista. Kattilaan porisemaan kerman kanssa. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa, tuore persilja sopii myös hyvin. Valmista kun kerma vähän paksuuntunut.


Kommentit