5 298
5 298

Meetwurstipizza

2 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

pizzapohja:
1 dl vettä
2-3 dl durumvehnäjauhoja
1 tl kuivahiivaa
½ tl suolaa
hyppysellinen valkopippuria
1-2 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
tomaattisose:
½ prk tomaattipyrettä
2 rkl ketsuppia
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1-2 rkl öljyä
2 tl oreganoa
(vettä)
täytteeksi:
10-12 kpl kalkkunameetwurstiviipaleita
½-1 paprikaa
2-4 ananasrengasta
oreganoa

Jaa resepti

Ohje

Pizzapohja: Sekoita kuivahiiva durumvehnäjauhoihin. Kaada vesi kulhoon, lisää suola ja jauhot hiivoineen ja valkopippuri. Vatkaa hetken aikaa ja lisää tavallisia vehnäjauhoja sen verran että taikina on enää vain hieman liian pehmeää. Lisää öljy. Sekoita käsin ja lisää vielä hieman vehnäjauhoja. Jauhota kulhon pohja kunnolla ja peittele sen jälkeen taikina leivinliinalla. Anna taikinan oleskella puolisen tuntia. Esivalmistele sillä aikaa haluamasi täytteet, paloittele paprika ja ananas, puolita meetwurstiviipaleet, raasta juusto.

Tomaattosose:

Valmista tomaattisose sekoittamalla tomaattipyre ja öljy keskenään, lisää ketsuppi. Mausta suolalla, mustapippurilla ja oreganolla. Jos sose tuntuu liian paksulta lisää hieman vettä.

Pizza:

Kaada taikina pöydälle ja jaa kahteen osaan, kauli taikinat pellille (ilman leivinpaperia joten pohjassa saa olla hieman jauhoja ettei tarraa kiinni), saa jäädä hyvin ohueksi. Levitä tomaattisose ja sen jälkeen puolet juustoraasteesta (tämä on mehevän pizzan taika!), sitten meetwurstit puolitettuina ja paprikat ja ananakset paloiteltuina. Lopuksi päälle vielä loput juustoraasteesta. Paista pizza 225-250 asteessa niin että pohja on kypsää ja juusto hieman tummunut (n. 7-10 minuuttia, riippuen paljon täytteiden määrästä, mitä enemmän täytettä sen pitempi aika uunissa). Itse kaulin pohjan niin ohueksi että yhdelle pellille mahtuu vain yksi pizza mutta voi paistaa kahdessa erässä, paistuvat onneksi tosi nopeasti valmiiksi. Tai voi tehdä koko pellin kokoisen ison pizzan :)

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

yenna
Durumvehnäjauhoista tehty pizzapohjataikina on ihanan pehmeää joka on helppo leipoa!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään