Kalkkunafilee myöhäiskesän vihannesten kera

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

1 pkt kalkkunafileetä
4 perunaa
1 kukkakaali
1 parsakaali
3 porkkanaa
1 punasipuli
1 punainen paprika
vehnäjauhoa
suolaa
mustapippuria
sinappia
korppujauhoja
voita tai ruokaöljyä
yrttimaustetta
2 munaa

Jaa resepti

Ohje

1. Leikkaa kalkkunafilee noin 1½ cm viipaleiksi. Nuiji kalkkunaviipaleita kevyesti kädellä. Sekoita keskenään 1½ dl vehnäjauhoja, ½ rkl suolaa ja 1 tl rouhittua mustapippuria isolla lautasella. Vatkaa keskenään 2 munaa, 1 rkl vettä ja 1 rkl sinappia. Mittaa 1½ dl korppujauhoja isolle lautaselle. 

2. Leivitä leikkeet ensin vehnäjauhoissa, sitten munaseoksessa ja viimeiseksi korppujauhoissa. Laita leikkeet leikkuulaudalle ja anna vetäytyä hetki.

3. Kiehauta kattilassa runsas määrä vettä, lisää veteen 1 rkl suolaa.

4. Leikkaa parsakaali ja kukkakaali pieniksi paloiksi, kuori ja leikkaa 3 porkkanaa ja 4 perunaa noin millin paksuisiksi viipaleiksi. Keitä vihanneksia ja perunoita vedessä noin 5−7 minuuttia. Vihannekset saavat jäädä ”al dente”, eli niiden tulee tuntua hampaissa napakoilta. Nosta vihannekset ja perunat kattilasta reikäkauhalla, laita kulhoon ja lisää nokareina 2−3 rkl voita ja 1 tl yrttimaustetta maun mukaan.

5. Kuumenna isolla paistinpannulla 1 rkl ruokaöljyä tai voita. Kuori punasipuli ja poista paprikasta siemenet, leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja kuullota paistinpannulla 2−3 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Sekoita varovasti muut vihannekset joukkoon.

6. Kuumenna 2 rkl voita tai ruokaöljyä paistinpannulla, paista leikkeitä muutaman minuutin ajan kummaltakin puolelta, niin että ne saavat kauniin värin ja rapean pinnan.

7. Tarjoile leikkeet voissa paistettujen vihannesten ja paistamisesta ylijääneen "voikastikkeen" kera.

Tämä on yksi monista resepteistä Kotikokin Ruokakassissa, joita toimitetaan sadoille perheille. Haluaisitko sinäkin saada viikon päivälliset valmiiksi suunniteltuina raaka-aineineen kotiovellesi? Lue lisää: kotikokki.net/ruokakassi.

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 2 Keitetty lohi ja tillikastike perunoiden ja vihannesten kera
  • 9 9 Kanaa vihannesten kera
  • 0 0 Aasialainen broileripata vihannesten ja basmatiriisin kera
  • 0 0 Jauhelihamureke gratinoitujen vihannesten ja perunasoseen kera
  • 0 0 Broileria vihannesten ja riisin kera
  • 0 0 Possua parsakaalin kera

Kommentit

Mr.Ruokakassi
Eri väriset vihannekset ovat paitsi silmänruokaa, myös korvaamattomia antioksidanttien lähteitä! Tässä ruoassa niitä riittää :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään