3 309
3 309

Swoopelin possupata-kastike

4 annosta 2 - 3 h

Raaka-aineet

500 g esim. possun ulkofilettä, palapaistia tai muuta vastaavaa
1 pss pakaste baby-porkkanoita
1 iso sipuli
5-7 kpl maustepippureita
1 prk valkosipulikermaa (2,5dl)
1 kpl lihaliemikuutio
maizena suurustetta
vettä

Jaa resepti

Ohje

Sarjassamme; Kokeillaan jotain aivan uutta ja vieläpä omasta päästä...

Ostin sellaisen kokonaisen klöntin maustamatonta Possun ulkofilettä, poistin ylimääräiset rasvat sekä kalvot ja leikkasin siitä karjalanpaistissakin käytettävän kokoisia "kuutioita".

Käristin possukuutioita tilkassa öljyä ja kun possu alkoi ottaa hieman väriä pintaan, roiskaisin suht isoiksi kuutioksi leikatut sipulit sekaan ja jatkoin käristämistä.

Otin uunipadan, jonka pohjalle heitin Baby-porkkanat (pilkoin isoimpia pikkasen pienemmiksi), lihaliemikuution sekä maustepippurit ja heitin possut sipuleineen pataan. Liruutin vettä juuri sen verran että lihat peittyivät veden alle ja sitten eikun uuniin 200-asteeseen keskiosaan padan kansi päällä tietysti.

Haudutin pataa uunissa suht kauan, about 2h ajan, välillä kurkaten ettei vesi ole vain päässyt haihtumaan. Tietty miten pidempään pataa uunissa pitää, sen mureammaksi lihat tulee, ei siis hoppu hyväksi.

Sitten kun possupata oli mielestäni valmista, heitin purkillisen valkosipulikermaa sekaan, sekoitin ja heitin padan jälleen uuniin, tällä kertaa tiputin uunin lämpöä 150-asteeseen. Oisinko pitänyt pataa uunissa n. 30min.??!?

Sillä välin kun riisit kiehuivat kattilassa, otin padan uunista ja heitin sekaan Maizena suurustetta. En mitannut, kohan roiskaisin vaa... Riisien keittämisen jälkeen käytin pataa vielä kuumalla liedellä, että pata-Kastike hiukka suurustuu.

Viereen tuoresalaatti ja iso mukillinen kylmää maitoa.

Yksinkertaista mutta yllätyksekseni TOSI hyvää =)

Samankaltaisia reseptejä

  • 10 5 Sipulipihviä vanhanaikaisesti
  • 80 20 Erilainen Palapaisti
  • 5 2 Broilerpasta -paistos
  • 10 0 Possun palapaisti
  • 0 1 LIHAPATAA, KARJALAN-PALAPAISTI, perunoita ja lisuke
  • 1 0 Mummin makkarakeitto

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään