Sokeria, sokeria 1

Reseptiä katsottu 3 251 kertaa

Raaka-aineet

Ostoslistalle

Ohjeet

Monenlaista makeutusainetta löytyy, mutta miten voi valita sen oikean. Tässä muutama vihje.

Valkoinen/tavallinen sokeri:

Tehdään sokerijuurikkaasta kiteyttämällä. Sisältää paljon energiaa. Ei löydy vitamiineja, kivennäisaineita  eikä kuitua. Voidaan käyttää säilömiseen.

Fariinisokeri:

Se on valmistettu kidesokerista ja elintarvikemelassista eli ruokosokerisiirapista. Se on vähemmän makeaa kuin tavallinen sokeri. Käytetään yleensä leivontaan.

Ruokosokeri:

On yhtä makeaa kuin kuin tavallinen sokeri mutta antaa aromia ja vähän enemmän väriä. Ei vaahtoudu samalla lailla kuin tavallinen.

Muscovadosokerit:

Löytyy sekä tummaa että vaaleaa muscavadoa. Tummaa ei ole puhdistettu  samalla lailla kuin tavallista sokeria. Ei vaahtoudu kuin tavallinen sokeri.

Melassi:

Paksu siirappimainen aine jota saadaan sivutuotteena sokerin valmistuksessa. Käytetään karjan ruokinnassa. Käytetään myös väri- ja aromiaineena siirapin valmistuksessa. Myös hiivan, rommin ja viskin valmistukseen melassia tarvittaan. Sopii jälkiruokien valmistukseen.

Siirappi:

On kondensoitu sokeriliuos jota myydään vaaleana ja tummana. Tummissa on enemmän aromi- ja kivennäisaineita ja ne sisältävät runsaammin raakasokeria.Vaalea siirappi on miedompaa ja sisältää ennemmän puhdistettua sokeria. Sopii leivontaan ja ruokiin.

Glugoosi eli rypälesokeri:

On nopeimmin elimistöön imeytyvä sokeri. Sitä tarvitaan esim. ongelmissa missä energiaa tarvitaan pikaisesti ( diabetes ).

Intiaanisokeri:

Ruskeaa täysruokosokeria, ei kiteydy valmistettaessa. Sisältää paljon enemmän mineraaleja ja vitamiineja kuin tavallinen sokeri. Valmistetaan kuivaamalla ja jauhamalla. On väriltään tummaa tai vaaleaa.

Hunaja:

Makeutusaine joka sisältää vitamiineja, antioksidantteja ja mineraaleja. Kaloreita viidennes vähemmän kuin sokerissa. Sopii sokerin sijasta säilöntään ja ruoanlaittoon. Antaa nopeasti energiaa. Ulkoisesti haavojen ja kauneudenhoitoon.

Palmusokeri:

Tehty kookospalmun nektarista. Voidaan käyttää tavallisen sokerin sijasta. On hidas nostamaan verensokeria. Sisältää runsaasti vitamiineja ja mineraaleja.


Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Kommentit

AIMATO
Makeutta tarvitaan aina mutta aineet vaihtelevat.

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.