Savutofurisotto

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

1 paketti tofu ( suomalainen marinoitu soya gourmet tofu on paras )
2.5 dl risottoriisiä tai tavallista
1 kpl chilipaprika
1 kpl syöntikypsä avokado
2 kpl valkusipulinkynsi
1 kpl kesäkurpitsa
2 kpl sipulia
mausteet
soijaa
vaahterasiirappia
oliiviöljyä
merisuolaa
mustapippuria
kasvisliemi

Jaa resepti

Ohje

Käytin alpron luomu tofua joka maksaa alle 2 euroa paketti. Maku oli ihan hyvä mutta rakenne liian hötöä. Kannattaa ostaa suomalaista vähän kalliimpaa ( http://www.soya.fi/tuotteet/tofu-marinoitu/ ) Sitä löytyy valmiiksi kylmäsavustettuna mutta oma savustus on paras. Risottoriisi on parasta muttei sattunut olemaan niin tein tummasta pitkäjyväriisistä. Onnistuu niinkin. Savustukseen käytin viime vuosituhannella ostoskanavalta tilattua Smoking sähkösavustinta. Uuniin laitettavat savustuspussitkin toimi välttävästi. Maun tarttumiseksi lohkoin tofun pieneksi. Tarpeeksi pientä ritilää ei löytynyt mutta kertakäyttöisestä alumiinivuoasta saa sellaisen. Leikkaa reunat pois ja painelee pyyhkeen päällä siihen haarukalla vähän reikiä.

Tofun marinaadiksi laita kulhoon 3 rkl soijaa 2 rkl oliiviöljyä 1 tl rouhittua merisuolaa ja 1 tl mustapippuria. Kuutioi tofu ja laita kulhoon. Sekoita vähän. Vartin marinoimisen jälkeen savusta tofu. Pidin savustimessa 90 asteessa 25 minuuttia.

Kiehauta litra vettä kasvisliemikuution kanssa. Pilko sipulit. Laita ison kattilan pohjalle luraus olliviöljyä. Kun kattila on kuuma, lisää sipuli pohjalle ja anna puolisen minuuttia freesaantua. Kaada riisit kattilaan ja anna taas puoli minuuttia porista kokoajan sekoittaen. Lisää neljännes kasvisliemestä ja anna kiehua kokoajan sekoittaen. Lisää lientä tasaisesti sitä mukaa kun riisi imee sen. Sekoita kokoajan ja jatka liemen lisäämistä kunnes kaikki on mennyt. Ota riisi levyltä ja anna vetäytyä kannen alla vielä muutaman minuutin.

Pilko kesäkurpitsa, chilipaprika ja valkosipuli. Paista kesäkurpitsaa viitisen minuuttia. Lisää chilipaprika ja valkosipuli ja anna paistua vielä minuutin ja ota pois levyltä. 

Kuutioi avokado. Kaada avokado, savustettu tofu, kesäkurpitsapaistos ja 3rkl vaahterasiirappia riisin päälle. Sekoita kunnolla ja anna makujen imeytyä muutama minuutti. Ja eikun syömään. Maku seikkailee jossain Intian ja kaukoidän välimaastoissa. Lime on ehkä se maku jonka olis vielä voinu lisätä. 

 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Zenkokki
Monimakuinen hauska rillumarei risotto.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään