Jauhelihapasteijat

Reseptiä katsottu 23 917 kertaa
15 annosta | Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
Taikina
2 dl vettä
1 dl margariinisulaa
½ pussia kuivahiivaa
1 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
1 ½ dl grahamjauhoja
TÄYTE
1 pieni paketti jauhelihaa
1 pieni Sipuli
1 tl jauhelihamaustetta
1 tl basilikaa
100 grammaa juustoraastetta

Ohjeet

Vesi ja margariinisula sekoitetaan ja lämmitetään. Margariini-vesi seoksen tulee olla niin lämmintä että hiiva toimii. Kuivahiivan sijaan voi käyttää 20 grammaa tuorehiivaa. Tuorehiiva lisätään nesteeseen ja kuivahiiva sekoitetaan vehnäjauhoihin. Nesteeseen lisätään suola ja jauhot vähitellen ja vaivataan kunnes taikinasta tulee kimmoisaa. Peitetään taikina ja laitetaan kohoamaan noin puoleksi tunniksi.

Tällä välin voi valmistaa täytteen. Jauheliha ja sipuli paistetaan pannussa ja maustetaan seos. Jauhelihan mausteena voi käyttää mitä mausteita vain haluaa käyttää.

Kun taikina on kohonnut, se kaulitaan noin ½ cm:n paksuiseksi levyksi ja tästä levystä leikataan neliöitä joiden sivun pituus on noin 10 cm. Levylle levitetään jauhelihaseosta ja juustoraastetta sen verran että pasteijan saa vielä kiinni. Pasteijan voi taitella kolmioksi tai pötköksi miten vaan helpoiten saa sen kasaan.

Pasteijat paistetaan 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Sain idean näihin, jostain vanhasta makulehden kilohaili-piirakka ohjeesta. Muokkasin vähän taikinaa ja testailin eri täytteitä. Tämä jauheliha-juusto täyte oli kokeilluista paras. :)


Kommentit