Suklaa-appelsiini-moussekakku

30 - 60 min

Raaka-aineet

1,2 dl hienosokeria
100 g laktoositonta margariinia, lisäksi hieman voiteluun
2 kananmunaa kevyesti vatkattuna
100 g vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
suklaamousse
200 g korkealaatuista suklaata (kaakaopitoisuus 70 %)
2 appelsiinin raastettu kuori
1 appelsiinin mehu
4 kananmunaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuna

Jaa resepti

Ohje

1. Vaahdota sokeri ja margariini kulhossa kuohkeaksi. Lisää vähitellen munat - vatkaa hyvin puulusikalla joka kerran jälkeen. Siivilöi jauho, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään, kääntele ensin puolet munaseokseen ja sitten loput. Lusikoi taikina voideltuun ja leivinpaperilla vuorattuun pyöreään, irtopohjaiseen kakkuvuokaan (23 cm ) ja tasoita pinta. Paista kakkua 180 asteisessa uunissa 20 minuuttia tai kunnes se on kohonnut ja tuntuu kiinteältä. Anna jäähtyä vuoassa.

2. Sulata sillä väälin suklaa vesihauteessa. Kattilan yllä oleva kulho ei saa koskettaa veteen. Jäähdytä, lisää sitten appelsiininkuoriraaste ja mehu sekä munankeltuaiset

3. Vaahdota munankeltuaiset isossa kulhossa kovaksi vaahdoksi, muista testata ja laittaa kulho pään päälle ;). Hämmennä isolusikallinen valkuaisvaahtoa varovasti suklaaseokseen ja lisää sitten loppu valkuaisvaahto. Sekoita hyvin keskenään. Lusikoi suklaamousse paistetun kakun päälle ja tasoita pinta. Pane jääkaappiin asettumaan. Irrota vuoan reuna, jos se on vielä paikallaan (mutta ei vuoan pohjaa) Halutessasi voit koristella kakun appelsiininkuorisuikaleilla ja tarjoa.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

MokkiKokki

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään