Jaa reseptisi Kotikokissa, voit voittaa Delicard-lahjakortin >>

Jaa reseptisi ja voita Delicard-lahjakortti >>

Makkara savupekoni kiusaus

Reseptiä katsottu 5 604 kertaa
Valmistusaika yli 24 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
3 Julman kokoista totista perunaa
8 Hemaisevan houkuttelevaa a-luokan grillimakkaraa
1 Iso pahanilkinen itkettävä sipuli
n. 1/4 Kilo laiskan lötköä savupekonia
2 Pientä, sievää kipakkaa valkosipulia
Tarvittaessa sopivan hentoinen tujaus suolaa makuja rikastamaan. (olkaa varovaisia suolan kanssa)!
Maun mukaan musta ja valkopippuria
6 Desilitraa aitoa kuohukermaa
200 Grammaa emmental juustoa raastettuna

Ohjeet

1.Kuori (tarvittaessa) ja leikkaa perunat noin kynän paksuisiksi soiroiksi. Paloittele myös sipuli, grillimakkarat ja savupekoni. Valkosipuli kannattaa paloitella pieneksi suljuksi veitsellä tai vastaavalla menetelmällä (ei mielellään puristamalla). En tiedä miksi, mutta minusta valkosipulin maku muuttuu kitkeräksi, kun se murskataan puristamalla...

2.Sotke kaikki ainekset paitsi kerma keskenään hyvin. Lisää tässä sekoittelu vaiheessa pippuria (kokemuksen ja tietty makutottumusten mukaan). Suolaa voit laittaa myös, mutta muista että joissain makkaroissa ja myös pekonissa on jo valmiiksi paljon suolaa (et välttämättä suolaa siis tarvitse laittaa ollenkaan).

3.Pistä uuni lämpiämään tässä vaiheessa 200 Celsius asteeseen.

4.Täräytä ainekset isohkoon uunivuokaan ja levitä juustoraaste tasaisesti pinnalle. Kaada tämän jälkeen kermat koko komeuden niskaan.

5.Nyt komeus uuniin! Reilun pari tuntia saa olla että tulee maukasta ja pehmeää, eikä kermat jää maidoksi, vaan tekeytyvät ruoka-aineiden kanssa. Uunin lämpötilaa voi pudottaa, juuston saatua väriä. Jostain syystä itse tykkään todella tummaksi kärähtäneestä juusto kuorrutuksesta! :-) Se vie kielen mennessään.  Pistä alkuvaiheessa pelti ja leivinpaperi vuoan alle uunissa, jos pelkäät että juusto ja mehut tirisee yli uunin kuumalle pohjalle.

6. Reilun parin tunnin uunissa olon jälkeen ota se pois ja anna huilata tovi... Sitten vasta iskekää koko porukalla tämän herkun kimppuun!

THE END!

 

 


Kommentit

Herkuttelija73
Näitä makuhermoille järjestettyjä "kiusauksia" on täällä Kotikokin sivustolla jo niin paljon, että ajattelin iljetä lisätä omanikin tänne. Asun Kiinassa, eikä täällä liiemmin onneksi löydy noita valmiita peruna sipuli sekoituksia. Joutuu hikeä ja kyyneleitä vuodattamaan, mutta saa vastineeksi ruuan tuoreista raaka-aineista. Kaloreita en tässä laske, koska tällä ei varmasti pääse laihtumaan. Lihoo vaan entisestään :-) Pääasia että voi syödä Suomalaista herkullista itsetehtyä kotiruokaa. Tähän sopii lisukkeeksi rehellinen ruisleipä ja kylmä maito. Hermo lepää ja sielu nauttii jo ensimmäisestä haarukallisesta lähtien :-)