Suklaaganache, kuorrutukseen

Reseptiä katsottu 30 269 kertaa
2 annosta | Valmistusaika Alle 15 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
500 g kuohu- tai vispikermaa
425 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus väh. 55%)
25 g voita

Ohjeet

Ohjeen mukaan valmistettu annos riittää kuorruttamaan kaksi sacherkakkua ( halk.15-18cm).

Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi ja leikkaa voi nokareiksi. Laita suklaarouhe ja voinokareet riittävän suureen leivontakulhoon.

Kiehauta kerma, mutta älä keitä. Kaada kiehahtanut kerma kulhoon suklaarouheen ja voipalojen päälle ja anna seoksen seistä rauhassa noin minuutin tai pari.

Hämmennä seosta pallovispilällä varovasti, ettei seokseen muodostuisi ilmakuplia. Sekoittele rauhallisin liikkein pohjaa myöten, jotta kaikki suklaa ja voi sulaisi ja ganachesta tulisi rakenteeltaan tasaista ja sileää.

Mikäli ganache ehtii valmistuksen aikana jäähtymään ja jähmettymään liikaa, lämmitä sitä varovasti vesihauteessa, jotta se notkistuisi taas juoksevaksi. Varo kuumentamasta ganachea liikaa! 

Kuorruttaaksesi kakun tai leivoksia suklaaganachella, aseta kakku/leivos metalliritilän päälle ja nosta ritilä puhtaan kulhon ylle. Valuta ganachea kakun/leivoksen päälle aloittaen päältä keskeltä ja jatkaen siitä reunoille. Ylimääräinen ganache valuu ritilän läpi kulhoon, jolloin voit ottaa sen sieltä talteen ja käyttää uudelleen. Kun kakku/leivos on kuorrutettu, paukauta ritilää muutaman kerran jämäkästi mutta varovasti saadaksesi ganachen asettumaan kakun/leivoksen pintaan tasaisesti. Pyöräytä varovasti ruokaveitsellä tai kakkupaletilla alareuna irti ritilästä ja anna ganachen jähmettyä jonkun aikaa ennen kuin siirrät kuorrutetun kakun/leivoksen ritilältä pois.

Kakun pinnan ja ganachen väliin kannattaa laittaa niin sanottu murusulku, eli kuorrutekerros, joka auttaa siistimmän ganachepinnan aikaansaannissa ja ehkäisee kakkumurujen irtoamista valutettavan ganachen sekaan. Monesti käytetään leivonnaisen makuun sopivaa marmeladia tai vastaavaa, mutta on mahdollista käyttää myös voikreemiä, jonka pinta on kovetettu jääkaapissa tai pakastimessa ennen ganachen valuttamista tai niin sanottua kaksoisganachea, jolloin valutettavan ganachen alle on levitetty paksumpaa suklaaganachea, jonka on annettu jähmettyä kylmässä ennen kuorruttamista valutettavalla ganachella.

Huom!

Valutettava ganache useimmiten ei peitä kuorrutettavan leivonnaisen pinnan epätasaisuuksia. Mikäli alla oleva pinta ei ole sileä, ganachepintakaan ei hyvin todennäköisesti tule olemaan sileä.Kaksoisganachessa oleellisin etu on, että paksumpi ganachekerros on mahdollista siloitella erittäin siistiksi ja tasaiseksi, jolloin saadaan aikaan kaunis ja sileä pinta myös valutettuun ganacheen. Marmeladi kakun tai leivoksen pinnassa ei yleensä riitä tasaisen sileän lopputuloksen aikaansaantiin.

Tärkeää on myös välttää ilmakuplien muodostumista, sillä kuplat jäävät helposti ganachepintaan näkyviin.

Ganache säilyy ilmatiiviisti pakattuna kylmässä 7-8 päivää.

 

 


Katso Kotikokin videovinkki

Tilaa Kotikokin uutiskirje!

Kaipaatko ideoita ruoanlaittoon? Kotikokin uutiskirje tarjoaa sinulle reseptit viikon jokaiselle päivälle.

Kiitos tilauksesta! Olet liittynyt listalle onnistuneesti. Jokin meni pieleen tilauksessa. Yritä uudestaan.
Ladataan...

Kommentit

puukilainen
Ihanan kaunis ja kiiltävä ganache kakkujen ja leivonnaisten kuorruttamiseen. Lisäksi soveltuu juoksevassa muodossa kastikkeeksi jälkiruokiin tai dippailuun.