23 789
23 789

Sitruunapiirakka

5 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

pohja
200 g voita
5 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
4 rkl vettä
sitruunakiisseli
1 1/2 dl vettä
1 1/2 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoa
25 g voita
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
4 keltuaista
loraus cointreau likööriä
marenki
4 valkuiasta
1 1/2 dl sokeria

Jaa resepti

Ohje

Sekoita ainekset pehmeään voihin ja lisää siihen vesi ja sekoita taikinaksi.(pohjan ainekset on tässä kaksinkertaisena koska alkuperäisen reseptin määrät ei riittänyt 24 senttiseen irtopohjavuokaan)

Painele taikina irtopohjavuokaan johon pohjalle olet pingottanut leivinpaperin. Levitä taikinaa myös reunoille. Laita pohjataikinan päälle leivinpaperi ja painoksi esim. kuivia herneitä. Paista pohjaa 200 asteessa uunin alatasolla  n. 15 minuutia.

Laittele kiisselin ainekset kattilaan ja kuumenna koko ajan hämmennellen vispilällä kunnes kiisseli pulpahtaa ja sakenee. Ota kattila liedeltä ja lisää siihen loraus cointreau likööriä (ei pakollinen mutta tämä teki siitä kiisselistä tosi sitruunaisen makuisen)

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. (Vaahto on sopiva silloin kun voit kääntää marenkivaahdon ja vatkauskupin ylösalaisin ilman että se tipahtaa sieltä pois) Jatka vatkaamista ja lisää sokeri hiljoskellen sekaan.

Levitä sitruuna kiisseli piirakkapohjan päälle ja siihen marenkiseos.

Paistele 200 asteisessa uunissa (alimmalla tasolla) noin 10 minuuttia tai kunnes pinta on ruskehtunut. 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Skeppo
WAU! ja olipas tosi hyvää :o) Alkuperäinen resepti http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Sitruuna-marenkipiiras/1329103966370

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään