PASSIOHEDELMA CREME BRULEE

8 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

6 kpl passiohedelmaa (halkaise ja kaiva sisus lusikalla talteen)
7 kpl kananmunan keltuaista
150 g hienosokeria
4 dl kuohukermaa
55 ml maitoa

Jaa resepti

Ohje

1. Laita passiohedelman liha ja siemenet kulhoon ja lisaa joukkoon kananmunan keltuaiset seka 75 g sokeria. Vatkaa sahkovatkaimella 5min. taydella teholla, kunnes seos on kevytta ja vaaleaa.

2. Laita kerma ja maito kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen, mutta ala kiehuta. Sekoittele sillointalloin, ettei pala pohjaan.

3. Jatka vatkaamista hiljaisella teholla ja kaada samaan aikaan, kokoajan vatkaten, kerma/maito kananmunaseoksen joukkoon hienona nauhana. Kaada sitten koko seos siivilan lapi toiseen kulhoon, jolloin siemenet jaavat siivilaan. Varaa itsellesi 8 (4cm syvaa ja 8cm halkaisijaltaan olevaa ramekinvuokaa). Kuumenna uuni 150 asteeseen. Laita ramekinit uunivuokaan ja tayta ne kerma/passioseoksella. Laita sitten vetta uunivuokaan, jotta vesi yltaa noin puoleen valiin ramekinvuokia. Laita vuoka uuniin keskitasolle. Anna kypsya uunissa 40 min. Seoksen on tarkoitus hyytya, mutta silti "hyllyva". Jaahdyta sitten creme bruleet, kunnes ovat huoneenlampoisia, peita kelmulla ja laita jaakaappiin vah. kahdeksi tunniksi (miel.yon yli).

4. Ripottele creme bruleiden paalle loput sokerista ja hieman vetta sumutinpullon avulla (tama nopeuttaa sokerin karamelisoitumista). Viimeistele pinta keittiopolttimella tai grillin alla, kunnes sokeri on sulanut ja pinta kauniin ruskea ja kova.

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 3 Vaniljajaatelo
  • 0 0 Canape 29.
  • 4 2 Passiokakku Madeiralta - Pudim de maracujá frio
  • 1 4 Suklaa"annos", shampanja zabaglionekastike ja mansikkakompotti
  • 0 2 Suklaa-créme brûlée
  • 4 7 Sitruunainen piirakka

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään