Jaa reseptisi Kotikokissa, voit voittaa Delicard-lahjakortin >>

Jaa reseptisi ja voita Delicard-lahjakortti >>

JAUHELIHA-JUUSTO-PEKONIKIUSAUS

Reseptiä katsottu 7 657 kertaa
8 annosta | Valmistusaika 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
400 g naudan paistijauhelihaa
2 pkt amerikan pekonia
2 prk kolmen juuston ruokakermaa
2 prk pirkka 10% ruokakermaa
2 kg peruna-sipulisekoitusta
n.2 dl maitoa
grillimaustetta
jauhelihamaustetta
paprikamaustetta
1 pss juustoraastetta ( n. 200 g )

Ohjeet

Ruskista ja mausta jauheliha ( paprikamausteella, jauhelihamausteella ja grillimausteella ) pannulla kypsäksi ja sen jälkeen leikkaa pekonit vaikka saksilla sopivan kokoisiksi paloiksi.  Erottele pekonipaloja toisistaan ja laita pekonit ruskistumaan hetkeksi jauhelihojen joukkoon.

Kaada 1 kg:n pussi peruna-sipulisekoitusta isoon uunivuokaan ja kaada kumpaakin ruokakermaa jonkin verran päälle ja ripottele grillimaustetta vielä päälle. Lisää päälle juustoraastetta jonkin verran.

Kaada jauheliha-pekoniseos seuraavaksi ensimmäisen perunakerroksen päälle ja kaada taas hieman kumpaakin ruokakermaa päälle sekä hieman juustoraastetta.

Kaada sitten toinen pussi peruna-sipulisekoitusta ( itselläni jäi vähän yli joten pistin loput pakastimeen, riippuu vuoasta ) ja päälle grillimaustetta ja loput ruokakermat tasaisesti sekä lopuksi loput juustoraasteet päälle. Tässä vaiheessa lorautin itse vielä kevytmaitoa päälle, kerman jatkeeksi =)

Paista 225  °C n. 1 tunti ja laita sitten uunin lämpötila 200 °C ja paista vielä n. 35 minuuttia. Tarkkaile tunnin paistamisen jälkeen välillä miltä kiusaus uunissa näyttää.


Kommentit